Forventer 3000 deltagere: Nordskovvej åbner med motionsbrag

Datoen for åbningen af Nordskovvej er nu fastsat. Og vejen bliver åbnet med et stort motionsarrangement, Nordskovløbet

17. juni 2021, 07.22

Nordskovvej er snart klar til, at de første biler kan indtage den. Men først skal den lægge asfalt til et stort motionsarrangement. Foto: Jakob Stigsen Andersen

SILKEBORG Silkeborgs nye »hovedvej«, Nordskovvej, bliver indviet med et stort motionsbrag, hvor de tilmeldte får mulighed for at deltage til fods, i løb og på cykel.

Nordskovvej åbnes lørdag den 2. oktober, og det er motionsklubberne SMT og SAK77, der er gået sammen med Silkeborg Kommune om åbningen af det 2,4 kilometer lange vejstykke.

De to arrangørklubber håber på ca. 3000 deltagere, der kan deltage i walk, i motionsløb og på mountainbike. Ruterne får start og mål på Nordskovvej mellem åbroerne og det nye kryds mellem Nordskovvej, Frederiksberggade og Drewsensvej.

- Vi har været afskåret fra større arrangementer siden marts 2020, og det er rigtig lang tid, når vi blandt andet lever og ånder for at skabe aktiviteter i vores natur. Samtidig kan vi se, at rigtig mange har fået øjnene op for naturen under coronaen, og vi håber, at mange af de nye motionister vil gå, løbe eller cykle med i Nordskovløbet, siger Mette Kolze, der er formand for SMT (Silkeborg Motion-Tri Klub).

Formanden for Silkeborg Atletikklub (SAK77), Claus Birn Jensen, håber at mange børn og unge vil deltage i arrangementet.

- Vi vil gerne gøre noget for at skabe aktiviteter for de børn og unge, som har haft begrænsede muligheder for at udfolde sig fysisk i de mange måneder, de har været afskåret fra fysisk skolegang. Derfor sætter vi alle sejl til for at få så mange børn og unge med ud at løbe, siger Claus Birn Jensen.

De to arrangører understreger, at Nordskovløbet bliver afviklet efter de coronarestriktioner, der i oktober måned vil gælde for udendørs sportsarrangementer.

Nordskovvej

Nordskovvej gør det nemmere at komme ind og ud af Silkeborg midtby og gør samtidig havneområdet mere fredeligt for trafik, da trafikken fordeles på to veje: Nordskovvej og Århusvej.

Nordskovvej kobles i midtbyen på lyskrydset Frederiksberggade, Drewsensvej og Christian 8.s Vej. Herfra føres den nye vej mod øst over Remstrup Å mellem de to eksisterende broer, langs med bykanten i det gamle jernbanetrace (Gjernstien) og syd om Lillesø mod øst, hvor vejen tilsluttes Århusvej.

Et stykke af Århusvej fra tilslutningspunktet ved Nordskovvej frem til campingpladsen nedlægges, og vejen omdannes til ny skov. Nordskovvej kobles på Århusbakken ved Tranevej, så man kan komme til og fra Århusvej.

Vejens betydning

Nordskovvej har været længe undervejs, men får stor betydning for trafikbelastningen på Århusbakken og på havneområdet, siger formand for plan- og vejudvalget i Silkeborg Kommune, Hans Okholm (SF):

- Vi har ventet længe på Nordskovvej, som skal gøre det nemmere at komme ind og ud af Silkeborg midtby og samtidig skal aflaste havneområdet for trafik. Med vejen følger også et stisystem til cyklister og gående, som binder byen sammen med Nordskoven. Nordskovvej får således både en effekt for trafikken og for vores rekreative områder, siger Hans Okholm.