Avistest splitter regionskandidater - der er virkelig noget at vælge imellem

Bevar regionerne! Praktik­pladser er vigtige! Kun det er regions­kandidaterne (næsten) enige om i avisens kandidattest

Udgivet:07. november 2017, 12.15

Læsetid:4 minutter

REGIONEN Hvis alle mente det samme, var politik ikke særlig interessant. Og enige er regionskandidaterne da også - heldigvis! - langtfra i den store kandidattest, som Mediehusene Midtjylland har lagt på nettet op til regionsvalget.

Samtlige 259 kandidater er blevet bedt om at forholde sig til 10 udsagn om regionens virke. Og fordelingen af politikernes svar på deterditvalg.dk er generelt så spredt, at det bliver meget tydeligt, at man som vælger har nogle politikere med særdeles forskellige holdninger at vælge imellem.

Størst spredning er der på et udsagn om prioriteringen af midlerne inden for området Regional Udvikling: »Det er vigtigere at bruge penge på miljø og klimaforandringer end på vækst og erhvervsudvikling«. Her har de 142 kandidater, der har deltaget i testen, fordelt sig i tre næsten lige store grupper: 32,4 procent er meget eller delvist enige, 37,4 procent er mere eller mindre uenige, og 30,3 procent har angivet deres holdning som »hverken enig eller uenig«.

62 enige - 62 uenige...

Vil du have fuld adgang til alle artikler på midtjyllandsavis.dk?

Første måned for 19 kr.

Herefter 99 kr. pr. måned

KOM I GANG NU
OG LÆS ARTIKLER OM 2 MIN.
MobilePay

Tilbuddet gælder kun nye kunder og abonnementet fortsætter til normalpris. Nem opsigelse. Har du benyttet dig af tilbuddet inden for de seneste seks måneder? Se din pris her

Ønsker du kun at læse denne artikel? Køb enkeltdags adgang Klik her

Er du interesseret i e-avisen eller avisen leveret i din postkasse? Klik her

Allerede abonnent? Log ind