Regionens sygehuse drives ikke optimalt

Udgivet:15. september 2023, 10.39

Læsetid:1 minut

Foto: Jakob Stigsen Andersen

Af Arne Ruskjær. Sølunden 27 Kjellerup

SYGEHUS I et indlæg i Midtjyllands Avis den 13. september konkluderer overlæge Fredberg, at regionen ikke har overvejet sparemulighederne ved at udbrede fleksible indlæggelser til andre sygehuse i regionen.

Den 11. november 2019 var der i Medborgerhuset i Silkeborg et debatmøde om sundhedsvæsenet. Mange sundhedsmedarbejdere fra Silkeborg Sygehus deltog, og de rejste spørgsmålet sig om, hvorfor regionen ikke udbredte de innovative arbejdsmetoder i andre af regionens hospitaler. Regionsrådsformand Kühnaus svar var, at hvert sygehus havde sine egne rutiner, hvorfor det ikke var sikkert, at Silkeborg Sygehus’ arbejdsmetoder kunne bruges på andre af regionens sygehuse. Reelt sagde regionsrådsformanden, at han ikke ønskede at implementere Silkeborg Sygehus’ innovative arbejdsmetoder på andre sygehuse i regionen.

Skal en virksomhed som eksempelvis et sygehus, stort eller lille, overleve i fremtiden, skal regionens sygehuse fremover opfylde kundernes (patienternes) forventninger, personalet skal gives gode arbejdsbetingelser, og økonomien skal være i orden. Der skal hele tiden tænkes i nye baner. Regionsrådsformandens udtalelse i 2019 er ensbetydende med, at regionens sygehuse ikke drives optimalt med tvivlsomme såkaldte besparelser til følge. Dette er katastrofalt.

Indlæser debat