Midtjyske Meninger: Den der tier, samtykker

28. april 2021, 12.43

Foto: Martin Ballund

Det er forår. Solen skinner. Og vi kan gå på bar igen. Alle er glade.

Sådan da.

For besynderlige ting har sneget sig ind i vores dagligdag, som vi ville have grinet ad, hvis vi havde hørt om dem forrige år.

Massetestning af raske børn, 30 minutters bordbestillings-regler og nyeste skud på stammen, et Coronapas!?

Og hvad er så dét? Jo, det er et dokument, som skal vise at vi IKKE er smittet med en sygdom, som IKKE smitter, hvis vi IKKE er syge, og som man skal være MEGET syg og MEGET gammel for at dø af.

Og hvem skal så se dette dokument, som under normale omstændigheder ville give alle GDPR-folk akut hjertestop? Jo, det skal de ansatte på landets barer, cafeer, restauranter, forlystelsesparker etc. Altså folk, som normalt ikke håndterer personfølsomme oplysninger og ikke er uddannet til det.

Lyder det mærkeligt og uansvarligt? Ja.

Får det danskerne til at sige fra og gøre oprør? Nej.

Nu skal du høre hvorfor. Siden marts sidste år, har vi været underlagt en adfærdskontrol, som normalt kun ses i totalitære stater: Tvungne mundbind, forsamlingsforbud, hjemsendelse af skolebørn og nedlukning af diverse brancher og erhverv.

Det har givet anledning til diverse bump på vejen, men disse »fejl« (grundlovsbrud, slettede mails, løgne og generel misinformation) er hurtigt blevet fejet ind under det stadigt voksende, kollektive gulvtæppe.

Takket være den succesfulde sindelagskontrol.

Sindelagskontrollen har vist sig som mantra-lignende formaninger og advarsler fra statsapparatets repræsentanter, formidlet på hyppige pressemøder og live-streamet på de statskontrollerede medier.

Og det stærkeste værktøj i dén værktøjskasse har været begrebet »Samfundssind«, som har følgende betydning: Undlad at tænke selv. Lyt kun til informationer, som kommer fra de statskontrollerede medier. Følg alle restriktioner, anbefalinger og påbud, uanset om de giver mening eller ej og ager gerne frivilligt Corona-politi over for folk, som IKKE udviser samfundssind.

Denne effektive dobbelt-kontrol har medført, at Danmark, det tidligere frie, vestlige demokrati, nu er forvandlet til en dysfunktionel totalitærstat, hvor frygt er dét, som binder os mest sammen. Hver for sig og grundigt afsprittede, selvfølgelig.

Og som i alle dysfunktionelle »familier« er det reglen, at de fleste »familiemedlemmer« vælger at holde kæft, rette ind og tilpasse sig. For husfredens skyld.

De få, som drister sig til at pege på de rådne bunker under gulvtæppet, bliver udskammet og latterliggjort, fordi deres irriterende spørgsmål og uvillighed til at tilpasse sig en syg samfundsorden, pirker til flertallets sunde fornuft og undertrykte utilfredshed.

For de ved godt, at den helt gal.

Og det gør du også.

Så mit spørgsmål til dig er ganske enkelt: Hvor længe vil DU rette ind og holde kæft?

Midtjyllands Avis har et fast korps af skribenter, der skriver klummerne under »Midtjyske Meninger«. Kommentarer her er udtryk for skribentens egen holdning.

Indlæser debat...