Mindeord: Lise var vores alle sammens »mor«

Ingelise Nielsen var et menneske som kærede sig om sine kunder og ikke behandlede dem som det, de reelt set var, nemlig kunder, men som sine venner

Udgivet:16. marts 2023, 08.31

Læsetid:3 minutter

Ingelise Nielsen fotograferet på værtshuset Lise’s kort før, det lukkede i begyndelsen af 2020. Nu er Ingelise Nielsen gået bort. Hun blev 64 år. Foto: Jakob Stigsen Andersen

Dorte Jensen Spareforeningen hos Lise's

På vegne af den tidligere Spareforening på Lise’s på Frederiksberggade i Silkeborg har Dorte Jensen skrevet mindeord over Ingelise Nielsen:

For nogle år siden mistede vi stamkunder vores sted, Lise’s. Stedet blev eksprioriteret, hvilket var en stor sorg for indehaveren Lise, men ikke mindst også for os, som kom på stedet og elskede det.

Nu har vi også mistet Lise, som døde 10. marts. Mennesket, som fik alt til at ske på Lise’s, og som så mange mennesker kendte og regnede med.

Lise var vores alle sammens »mor«. En af de »gamle« restaurationsfolk, et menneske som kærede sig om sine kunder og ikke behandlede dem som det, de reelt set var, nemlig kunder, men som sine venner. Vi følte os også som hendes særlige venner.

Hun tjekkede op på dem, som ikke dukkede op, som de plejede. Ringede til deres familier, hvis de havde brug for hjælp, eller hvis det var muligt, så hjalp hun selv.

Hun holdt påskefrokoster, sommerfester, julefrokoster, fødselsdage, juleaftener og mange andre sociale arrangementer for den store flok af mange forskellige mennesker.

Læs også
<span>Hele byens værtshusmor er her ikke mere:</span> Et stort hjerte har givet op <span>Hele byens værtshusmor er her ikke mere:</span> Et stort hjerte har givet op
Læs også:
Hele byens værtshusmor er her ikke mere: Et stort hjerte har givet op

Lises evner i køkkenet

Mange af os kendte Lise tilbage fra hendes tid på Spar 2 og ikke mindst fra Arkadecenteret, hvor Cafe Lise opstod. Her kunne Lises evner i køkkenet mærkes og smages. Her blev nemlig serveret stjerneskud og andre småretter fra det kolde køkken.

Lise var oprindelig udlært smørrebrødsjomfru fra La Strada, og hun kunne trylle i et køkken. Det mærkede vi ofte på Lise’s, hvor hun hver lørdag fra november til februar serverede gratis suppe.

Da hendes KOL blev værre, trådte en del af os kunder til og hjalp til med at lave suppen, så traditionen kunne bevares.

Lise var et kærligt, men også et bestemt menneske, og når hun sagde stop til en af kunderne - om det var en regning, som var blevet for stor eller en adfærd som ikke kunne tolereres - så respekterede vi hendes nej, for det var ment i kærlighed og i respekt for det menneske, som hun sagde fra overfor.

Vi har savnet vores brune værtshus gennem de sidste år, men når alt kommer til alt, var det ikke stedet, men mennesket bag baren, vi savnede.

»Mormors kolonihavehus«

Vi har nu mistet Lise, et betydningsfuldt menneske for så mange, med al hendes gøren og virke.

Vi sender kærlige tanker til hendes søn, børnebørn og børnebørnenes mor, som har mistet så meget mere end os.

Lad os skråle »Mormors kolonihavehus« med Lise i tankerne:

»Solen går ned, og vi kører hjem

bag byens silhuet titter

stjernerne frem

rådhusets klokker slår til tiden

og det har de gjort mange gange siden.

Det var et liv i sus og dus

i mormors kolonihavehus,

i mormors kolonihavehus.«

Bisættelsen finder sted fra Silkeborg Kirke onsdag den 22. marts kl. 11.00.

Indlæser debat