Badeanstalten 100 år: Der kan altid bruges flere støtter

- Hvis noget så unikt som Badeanstalten forsvinder, kommer det jo aldrig igen, siger Lars Hartvig Andersen, formand for Erhverv Silkeborg

30. november 2020, 10.03

- Når man går ned i Badeanstalten, går man jo ned i en tidslomme. Det har altid fascineret mig, siger Lars Hartvig Andersen, formand for Erhverv Silkeborg, der opfordrer flere til at benytte Badeanstalten og overveje sponsorater. Artiklen her stammer fra Badeanstaltens jubilæumsavis, som blev udgivet sammen med Midtjyllands Avis lørdag den 28. november.

Han erkender med et stort smil, at Badeanstalten ikke er det sted, han kommer oftest.

At kalde ham bruger af stedet er også noget af en tilsnigelse, men alligevel har Badeanstalten i Silkeborg en plads i Lars Hartvig Andersens hjerte.

- Når man går ned i Badeanstalten, går man jo ned i en tidslomme. Det har altid fascineret mig. Det, at hele stedet står så originalt, som det er tilfældet, er helt unikt, siger Lars Hartvig Andersen, direktør for Elfac og formand for Erhverv Silkeborg.

Som formand for Erhverv Silkeborg har han været Badeanstalten behjælpelig i forbindelse med søgning af økonomiske midler fra fonde, og grundlæggende opfordrer Lars Hartvig Andersen til, at flere ser på muligheden for at støtte den historiske institution på Hostrupsgade.

- Der er altid brug for flere støtter til Badeanstalten. Hvis noget så unikt som Badeanstalten forsvinder, kommer det jo aldrig igen. Badeanstalten er en del af Silkeborgs kulturliv, og det er fantastisk at mærke de ildsjæle, der arbejder for at bevare stedet, siger han, der som direktør for Elfac har tegnet sponsorat hos Badeanstalten, som han første gang stiftede bekendtskab med, da han skulle giftes.

- Min polterabend blev blandt andet holdt i Badeanstalten. Vi havde været ude på Fort Østerlund til noget paintball, så det passede fint med en tur i bad bagefter, siger Lars Hartvig Andersen, der mindes sin polterabend med et grin.

- Der var bare lige den uheldige bivirkning med turen i Badeanstalten, at alle blev sløve. Det er jo det, der sker, når man kommer ned i Badeanstalten. Man bliver total afslappet og kommer helt ned i gear. Tiden står stille, siger han, der opfordrer til, at flere benytter Badeanstalten.

- Vi, der bor i Silkeborg, har en hel række af fantastiske kulturinstitutioner, som vi måske ikke bruger så meget, som vi burde. Her er Badeanstalten helt klart en mulighed for at prøve noget unikt, siger Lars Hartvig Andersen.