Solvej må fortsætte på Tange Sø

Det er ikke lykkedes at indsamle 4,6 millioner kroner til en ny og større solbåd

10. april 2019, 14.00

Der blev ikke fundet nok økonomiske midler til en erstatning for Solvej.

tange 3,6 millioner kroner blev der samlet ind til en ny og større solbåd til sejlads på Tange Sø.

Flot - men desværre ikke helt nok, for en ny båd var budgetteret til 4,6 millioner kroner.

Det kunne formanden for Støtteforeningen vedrørende Tursejlads på Tange Sø, Jørn Würtz, fortælle på foreningens generalforsamling.

- Der var ikke tilsagn fra de store landsdækkende fonde. Den tidligere ønskede solbåd er derfor ikke bestilt, idet foreningen ikke ønsker at gældsætte sig, og der bliver p.t. ikke noget stort bådprojekt. Fremtiden bliver sejlads med den nuværende solbåd Solvej, sagde formanden.

Indtil de nuværende problemer med bådens batteri løses, sejles der hybrid. Det vil sige at solcellerne lader 12 volt systemet op til lys, nødmotor med mere, og der monteres en 20 hk benzindrevet påhængsmotor, med benzintank på hækken.

Ny sæson

- Fremad arbejdes der på løsning af problemet med el og elmotor til en anslået udgift på cirka 110.000 kroner, sagde formanden.

Den nye sæson med tursejlads starter 4. maj.

Klubben havde i 2018 et underskud på 6.757 kroner med indtægter på 52.950 kroner. Egenkapitalen på 37.141 kroner er også er klubbens bankindestående.

I øjeblikket er der syv i bestyrelsen, hvilket nedbringes til fem ved naturlig afgang.

Folketingsmedlem Kristian Pihl Lorentzen (V) trådte ud af bestyrelsen, hvor der var genvalg til Ulrik Thrane, Jytte Thorndahl og Jørgen Nielsen. ks