Officielt: Forsvarsspiller gør comeback i SIF

Tobias Salquist kommer til SIF på en aftale, der gælder indtil udgangen af 2023

13. januar 2021, 17.24

Tobias Salquist vender hjem til SIF. Foto: Jakob Stigsen Andersen

FODBOLD Silkeborg IF har hentet en gammel kending til midterforsvaret.

Torsdag eftermiddag blev det officielt, at 25-årige Tobias Salquist vender hjem til 1. divisionsklubben på tre-årig kontrakt

Han forlod SIF i 2018 og har siden været på rundtur til belgiske Waasland-Beveren, norske Lillestrøm og senest Hobro i 1. division.

Tobias Salquist er glad for sit comeback i SIF.

- Jeg har en rigtig god følelse. Det er det, jeg har håbet på. Jeg har et stort hjerte for SIF, og timingen i forhold til at komme tilbage er den helt rigtige, siger Tobias Salquist, der havde kontraktudløb i Hobro ved årsskiftet.

Desuden er han og kæresten lige blevet forældre til en lille pige, og da de har planer om at slå sig ned permanent i Silkeborg, passer klubskiftet godt på flere fronter.

- Jeg kommer med nogle erfaringer, som jeg gerne deler ud af i bestræbelserne på at hjælpe et ungt SIF-hold op i 3F Superligaen. På sigt håber jeg at kunne være med til at klubben bliver etableret i den bedste liga. Jeg har haft et par lærerige år og har prøvet en masse. Nu glæder jeg mig til at få ro på i SIF. Det tror jeg på, vil gøre mig til en endnu bedre fodboldspiller, siger Salquist, der

SIF-sportschef Jesper Stüker er glad for, at klubben med tilgangen af Salquist har fundet en afløser for Frederik Alves, der er solgt til West Ham.

- Vi er rigtig glade for at byde Tobias velkommen tilbage. Han har nogle kvaliteter, som vi kan bruge både i det korte og det lidt længere perspektiv. Han er nærkampstærk, forudseende, og hurtig. Og så er han også målfarlig i sit hovedspil, når han kommer med frem i feltet. Desuden har han med sine 25 år en god alder, siger Jesper Stüker.

Med Tobias Salquists tilgang har SIF nu tilføjet tre nye spillere til truppen i dette transfervindue. Ud over Salquist er det Nicklas Helenius og Patrik Gunnarsson.

- Tobias har gennem de erfaringer, han har høstet i Belgien, Norge og senest Hobro, udviklet sig til en mere moden spiller, og vi ser frem til at se ham udvikle sig yderligere hos os i de næste tre år. Vi er med Tobias’ tilgang godt besat til de to pladser i det centrale forsvar, hvor han nu skal konkurrere med Anders Hagelskjær, Jeppe Gertsen og Joel Felix, siger Jesper Stüker videre.

Tobias Salquist forlod SIF i 2018, hvor klubben både spillede pokalfinale og måtte se nedrykning i øjnene efter en dramatisk sæson-afslutning.

- Jeg havde en rigtig god tid i SIF. Det er den klub, jeg kommer fra, og det var her, jeg fik chancen. Det føles helt rigtigt, at jeg er tilbage, siger central-forsvareren.

Tobias Salquist er oprindeligt fra Ikast og skiftede til SIF som 16-årig, hvor han indledte sit ophold på klubbens U17 Liga-hold. Han fik sin debut for SIF i en Superligakamp mod FC Nordsjælland 25. april 2015.