Giv sygeplejersker bedre vilkår

Udgivet:26. august 2021, 12.44

Læsetid:1 minut

Af Steen Thomsen Horsens. Regionsrådsmedlem for Dansk Folkeparti

DELTIDSSTILLINGER Den socialdemokratiske regering vil ikke imødekomme sygeplejerskernes krav om højere løn.

Tilmeld har regionerne desværre dikteret, at alle nye stillingsopslag på landets sygehuse skal opslås som fuldtidsstillinger. Dermed må alle sygeplejersker, der ønsker en deltidsansættelse, lede forgæves efter job på sygehusene.

Men der er mange gode grunde til, at mange sygeplejersker ønsker en deltidsstilling. Det kan eksempelvis være, at man er enlig forsørger eller at det i en periode giver bedst mening for en selv.

Men når regionens stillingsopslag kun må være fuldtidsstillinger, er alle deltids-sygeplejersker henvist til at søge ansættelse hos kommuner og lægehuse, hvor de er velkomne.

Dansk Folkeparti har længe kæmpet for at sygeplejerskerne skal have fleksibilitet, så alle, der ønsker fuld tid, kan få fuld tid og alle, der ønsker deltid, kan få deltid.

Når regeringen nu afslutter sygeplejerskernes strejke, uden at give dem mere i løn, bør den socialdemokratiske regering i det mindste give sygeplejersker fleksibilitet, så de igen selv kan bestemme, om de vil arbejde fuld tid eller deltid.

Læs også
<span>Minister om lovindgreb i konflikt:</span> Det er for alles bedste <span>Minister om lovindgreb i konflikt:</span> Det er for alles bedste
Læs også:
Minister om lovindgreb i konflikt: Det er for alles bedste

Vi mangler sygeplejersker og kan ikke undvære alle de sygeplejersker, der ønsker at søge en deltidsansættelse.

Så regionerne skyder sig selv i foden med deres rigide fuldtidspolitik.

Læs også
SF er imod indgreb i strejke - men støtter alligevel hastebehandling SF er imod indgreb i strejke - men støtter alligevel hastebehandling
Læs også:
SF er imod indgreb i strejke - men støtter alligevel hastebehandling

Så kære socialdemokrater: Når I ikke vil imødekomme sygeplejerskernes lønløft, så giv dem i det mindste fleksibiliteten tilbage, så deltids-sygeplejersker igen kan søge ind på landets sygehuse.