Lad folkeskolerne følge Th. Langs eksempel

Udgivet:11. maj 2022, 10.36

Læsetid:1 minut

Foto: Jakob Stigsen Andersen

Af Nikolaj Gam-Pedersen. P.Knudsens Gade København. Medlem af Moderaterne

MØDETID Den 6. maj kunne man her i avisen læse, at Th. Langs skole vil forsøge sig med senere mødetider for de ældste elever. Endelig tør en skole i Silkeborg lytte til forskningen som siger, at senere mødetider fører til bedre læring, bedre karakterer og bedre trivsel.

Læs også
Skole vil lade ældste elever sove længere Skole vil lade ældste elever sove længere
Læs også:
Skole vil lade ældste elever sove længere

Man kan med rette spørge sig selv, hvorfor teenagere i hver eneste silkeborgensiske folkeskole stadig skal møde kl. 8 i søvndrukken tilstand. Har vi mon forskning, som understøtter, at dette er bedst for de unges læring? Nej, det har vi ikke. Årsagen skal nok snarere findes i gammel vanetænkning, som siger, at fordi eleverne i fortiden har skullet møde ind kl. 8, så skal de også møde ind kl. 8 i al fremtid. Det er på tide, at vi også lader folkeskolerne bryde med vanetænkningen.

I en tid hvor eleverne flygter fra folkeskolen og over i privat- og friskoler bliver vi simpelthen nødt til at turde tro på, at folkeskoler også kan være innovative og nytænkende, hvis bare de får lov.

Læs også
<span>Hvad siger eleverne:</span> Vil du gerne møde senere? <span>Hvad siger eleverne:</span> Vil du gerne møde senere?
Læs også:
Hvad siger eleverne: Vil du gerne møde senere?

Men så længe folkeskolen er underlagt en række firkantede regler om eksempelvis mødetid, er det klart, at det ikke er her nye ideer opstår. Derfor er det på høje tide, at vi gennemgår reglerne for folkeskolen og får fjernet de regler, der begrænser muligheden for at tænke nyt. For hvem ved, måske færre regler medfører, at det næste gang er en silkeborgensisk folkeskole, der tør gå forrest og afprøve en ny idé?

Indlæser debat