Sejs-Svejbæk kan ikke følge med

31. august 2020, 12.24

BOLIGUDBYGNING Et nyt boligområde er på vej i Linå Vesterskov (og landområder skal ændres til byzone ved Sindbjerg Mosevej). Det er naturligvis en privat skov og der er lagt op til et boligområde på »skovens præmisser« ved Linå Vesterskov.

Så langt så godt og illustrationerne viser da også et flot skov-boligområde - og skovejeren er jeg helt sikker på er i »god tro«. Men det jeg frygter allermest for specielt de mange børnefamilier i denne proces er, at vi pludselig må trække i bremsen som Hornslet nær Aarhus har gjort det. Her har man slet ikke plads til flere børn i institutionerne og i skolen. Ja, faktisk advarer det lokale distriktsråd mod at man flytter til Hornslet.

Sejs-Svejbæk er akkurat som Hornslet slet ikke er gearet til flere boligområder for nuværende. Vi må stoppe op, trække vejret og få klargjort området til yderligere tilflytning.

Det vil jo være skidt for både Sejs-Svejbæk og kommunen hvis det ender med at vi ligefrem må advare mod at flytte hertil. Men de sidste par dage har jeg talt med frustrerede forældre der (mod forventning) skal køre til Gl. Laven og på sigt også Linå for at aflevere børn i institution.

Det betyder, at vi ganske enkelt har nået et mætningspunkt for tilflytning og det kan næppe være i tråd med kommunens klimapolitik, at folk skal køre korte ture til Gl. Laven mm.

Vækst er godt, men alt udenom skal kunne følge med. Når trafikknudepunkterne er løst op, der er lys i fodgængerfeltet ved skolen og skoler og institutioner er gearet til yderligere tilflytning ... så hjertelig velkommen til vores perle Sejs-Svejbæk.