Trofæløst år giver Juventus rekordtab i milliardklassen

Den italienske fodboldklub Juventus præsenterede et regnskab med et underskud på næsten to milliarder kroner.

Udgivet:24. september 2022, 22.50

Læsetid:1 minut

Juventus-træner Massimiliano Allegri har været udskældt i denne sæson, hvor resultaterne halter. Spørgsmålet er, om Juventus har råd til at fyre ham efter to år i træk med milliardunderskud.

/ Ritzau /

TORINO Juventus gennemførte klubbens første trofæløse sæson i et årti, og det giver bagslag økonomisk.

Den italienske fodboldklub præsenterede sent fredag aften et regnskab for 2021/22-sæsonen med et underskud på 254 millioner euro. Det svarer til næsten 1,9 milliarder danske kroner.

Underskuddet er rekord ikke bare i Juventus, men i italiensk fodbold historisk set, skriver Reuters lørdag.

Året før kom Juventus også ud med et stort underskud. Det lød for et år siden på 209 millioner euro - over 1,5 milliarder kroner.

De blodrøde tal kommer, samtidig med at Juventus er i gang med en yderst svingende start på denne sæson med flere skuffende nederlag.

Juventus har kun vundet to ud af syv kampe i Serie A og ydermere tabt de to første kampe i Champions League. Holdet er lige nu nummer otte i Serie A.

Juventus forklarer en del af underskuddet med effekten af coronapandemien. Det skyldes også færre tv-indtægter og præmiepenge.

Når der har manglet penge i klubkassen tidligere, så plejer det at være sådan, at Agnelli-familien, der ejer klubben, skaffer midlerne til at køre foretagendet videre.

Således rejste Juventus 400 millioner euro - tre milliarder danske kroner - i en kapitalindsprøjtning via nye aktier i december.

Det nedbragte gælden betydeligt og gav luft til spillerindkøb i januar - blandt andre angriberen Dusan Vlahovic.

Gælden lød i juni på 153 millioner euro (1,1 milliard kroner) - nedbragt fra 389 millioner euro (2,9 milliarder kroner) et år tidligere.

Det er femte år i træk, at Juventus præsenterer et negativt regnskab. Hvert år er de røde tal bare blevet større og større, uden at resultaterne på fodboldbanen er blevet bedre.

/ritzau/