Grundfos-fond hjælper også udsatte

Donerer to millioner kroner til udsatte og opfordrer blandt andet andre fonde til at hjælpe

2. december 2019, 16.00

BJERRINGBRO Poul Due Jensens Fond (Grundfos Fonden) sender igen i år to millioner af sted, fordelt på fire hjælpeorganisationer, som skal komme nogle af Danmarks udsatte familier til gode.

De fire organisationer, Frelsens Hær, Røde Kors, Mødrehjælpen og Dansk Folkehjælp, uddeler julehjælp til trængte familier, som af den ene eller anden grund ikke har råd og overskud til at give børnene en jul som den, deres kammerater i børnehaven eller skolen har.

- Julen er først og fremmest børnenes fest, og børn i Danmark skal ikke føle sig udenfor fællesskabet i julen. Det gør de allerede hver eneste dag, når de må undvære nyt tøj og sko, fritidsaktiviteter eller bare en ordentlig madpakke. Derfor vil jeg også opfordre virksomheder, private og fonde til at give et bidrag, siger Kim Nøhr Skibsted, direktør i Poul Due Jensens Fond.

Lang vej endnu

Han anslår, at fondens donation kan hjælpe ca. 2.000 familier, og da de fire organisationer har en ambition om sammenlagt at nå over 34.000 børnefamilier, så er der et stykke vej endnu.

Julehjælpen varierer lidt fra organisation til organisation, men en typisk enlig kontanthjælpsmodtager med to børn vil modtage i omegnen af 1.000 kroner til mad og gaver.

Ud over julehjælpen medfinansierer fonden desuden Børnehjælpsdagens julefester for omkring 1.000 anbragte børn. Fonden donerede 500.000 til julefesterne i 2018, og de penge rækker også til at finansiere festerne i år.

- Af alle udsatte børn i Danmark er de anbragte børn nogle af dem, der føler sig allermest ekskluderet i julen. Derfor er vi også glade for at kunne være med til at give dem en helt særlig oplevelse, siger fondsdirektøren. ks