Enig: Silkeborg fortjener bedre offentlig transport

Udgivet:18. november 2021, 12.33

Læsetid:2 minutter

Foto: Billund Lufthavn

Af Mads Bisp Agersnap. PR Manager Billund Lufthavn

TRANSPORTMULIGHEDER Silkeborg er Danmarks »outdoor hovedstad«, og tilgængeligheden dertil er ekstrem forældet. Det gælder også for turister fra Billund Lufthavn, der har Silkeborg som slutdestination - både turisme og erhvervsturisme.

Dette læserbrev kommer i kølvandet på Joseph Stanleys læserbrev, der blev bragt 15. november, og der er fuld enighed i, at der er dårlig tilgængelighed til Silkeborg fra flere midtjyske byer - inkl. Billund.

Foruden det faktum, at hver fjerde familie i Silkeborg ikke har adgang til bil (Kilde: Danmarks Statistik), vil jeg fra Billund Lufthavns side gerne belyse sagen om, hvorfor den offentlige trafik mellem Billund og Silkeborg skal forbedres.

Silkeborg er en international by.

Men igen her skal tilgængeligheden for udenlandske turister tænkes ind: For hvor kommer udenlandske turister fra, hvis man ikke kommer i sin egen bil?
Mads Bisp Agersnap

Siden 2017 har Silkeborg været Danmarks outdoor hovedstad, og det har tiltrukket mange outdoorentusiaster til kommunen, og det har i særdeleshed givet kommunen et boost til outdoorturismen. Men Silkeborg vil mere. Silkeborg kan mere.

Som en del af VisitAarhusregionen vil de satse på endnu flere internationale turister og styrke markedsføringen internationalt. Det er fantastisk. Men igen her skal tilgængeligheden for udenlandske turister tænkes ind: For hvor kommer udenlandske turister fra, hvis man ikke kommer i sin egen bil?

Hvert år kommer en million udenlandske gæster, som ikke har en bil i bagagen, igennem Billund Lufthavn. Og når turen mellem Billund og Silkeborg med offentlig transportmiddel er så besværlig, bliver Silkeborg med stor sandsynlighed valgt fra til fordel for andre vestdanske byer, der har offentlig transportmiddel.

Silkeborg i tal fra erhvervslivet:

Nok er Silkeborg en smuk by med fantastisk natur, der selvsagt tiltrækker turister, men Danmarks outdoor hovedstad er også en erhvervsstærk by, med mange internationale virksomheder.

Læs også
Silkeborg fortjener bedre offentlig transport Silkeborg fortjener bedre offentlig transport
Læs også:
Silkeborg fortjener bedre offentlig transport

Her kommer en opremsning fra CVR-registreret, som Damvad Analytics har hjulpet med at trække ud.

Silkeborg Kommune har:

- 1136 virksomheder med over fem fuldtidsansatte

- 632 af virksomhederne - over halvdelen af alle Silkeborg Kommunes virksomheder - har et internationalt aftryk, om enten de benytter sig af udenlandske talenter, er eksporttunge eller har udenlandsk ejerskab.

Bottom line er, at Silkeborg er en international by med stort internationalt erhvervsliv og en attraktiv turistdestination for udenlandske turister, men tilgængeligheden til Silkeborg fra den internationale port i Billund Lufthavn er udeblivende.