Silkeborg-Voel sled sig tilbage i generalprøven

Skanderborg Håndbold førte med otte mål i Ry Hallerne, men Silkeborg-Voel skabte spænding til sidst

18. august 2021, 20.36

Line Skak udlignede til slutresultatet 29-29. Foto: Martin Ballund

HÅNDBOLD Silkeborg-Voel slap hæderligt fra onsdagens velbesøgte generalprøve i Ry Hallerne, hvor holdet spillede 29-29 mod ligakollegerne fra Skanderborg Håndbold efter at have været bagud med hele otte mål i første halvleg.

Den tilbagevendte keeper Filippa Idéhn åbnede ellers opgøret med en redning og og en scoring på et langt udkast, og efterfølgende udbyggede Silkeborg-Voel til 2-0. Men derfra stod der Skanderborg på det meste, og midtvejs var Jakob Andreasens tropper bagud med 3-8.

Silkeborg-Voel, der stillede op som hjemmehold, havde det svært i begge ender og led under skader og sygdom i bagkæden, hvilket forhindrede Helene Kindberg, Julie Jensen og Sofie Bæk Andersen i at deltage.

Natasja Andreasen, der er på vej tilbage fra en skade, fik en del spilletid, men ellers stod Eira Aune og Louise Ellebæk med ansvaret. Den opgave havde duoen svært ved at løfte i første halvleg, og Silkeborg-Voel kom bagud med 4-12 efter 20 minutter, inden det lykkedes at reducere til pausestillingen 12-17.

Trods flere alternative opstillinger formåede hjemmeholdet at komme tilbage i anden halvleg, hvor Ann Grete Nørgaard eksempelvis fik spilletid i bagkæden. Den tidligere landsholdsprofil nåede op på fem scoringer i sin uoficielle debut for Silkeborg-Voel - heraf to på straffekast.

Med 19 minutter tilbage på uret fik de grønblusede værter kontakt ved stillingen 20-20, og kort efter tog Silkeborg-Voel føringen. Hjemmeholdet var også foran med 28-27, da der var godt to minutter tilbage, men i slutfasen var Skanderborg tættest på sejren.

Line Skak sørgede dog for, at kampen sluttede uafgjort med en udligning til 29-29, da der resterede 12 sekunder på uret. Skanderborg tog timeout, men formåede ikke at få noget ud af det efterfølgende angreb.

Den første betydende kamp for Silkeborg-Voel venter søndag 29. august, hvor Holstebro Håndbold er modstanderen på udebane i pokalturneringens ottendedelsfinaler.

Indlæser debat...