Nervøs Jesper Jensen forlanger Esbjerg-fokus før EM

Jesper Jensen vil ikke lade sine spillere skåne sig selv i Champions League-kamp for at være friske til EM.

Udgivet:23. oktober 2022, 09.30

Læsetid:2 minutter

Jesper Jensen og Team Esbjerg jagter toppen af sin Champions League-gruppe.

/ Ritzau /

KASTAMONU Team Esbjergs cheftræner, Jesper Jensen, har italesat over for sine spillere, at de skal tænke på den vestjyske håndboldklub, før de skal fokusere på den kommende EM-slutrunde.

For selv om Jesper Jensen også selv er dansk landstræner og står lige foran en slutrunde, er der en vigtig opgave i Champions League, som skal løses først.

Søndag eftermiddag møder Team Esbjerg tyrkiske Kastamonu på udebane, og det kan blive en mentalt svær opgave for de vestjyske forhåndsfavoritter, fordi mange af holdets spillere formentlig tænker på at undgå skader i den sidste klubkamp før EM.

- Det er en forkamp til en slutrunde, så der er mange ting i hovedet på mange af spillerne. Det er en mental opgave, men jeg forventer, at den er nemmere, end den vi havde i den seneste kamp (mod Silkeborg-Voel, red.).

- Det er trods alt Champions League, og vi ved, at man skal holde sig skarp på udebane i denne turnering. Det bliver en sjov kamp at præstere i, og hvis vi gør det, så tror jeg også, at der ligger to point og venter, siger Jesper Jensen til klubbens hjemmeside.

Håndbold-EM begynder 4. november.

Esbjergenserne står noteret for tre sejre og to nederlag efter de første fem kampe i Champions League-gruppespillet. Kastamonu har blot en enkelt sejr.

- Hvis vi drømmer om at komme i top-2, så skal vi ikke tabe til hold uden for top-4, og det er Kastamonu. Så vi skal hente to point i Tyrkiet, og der er ikke så meget diskussion om det, siger Jesper Jensen.

Esbjerg ligger aktuelt nummer fire i gruppen og er i sikker stil på vej videre til knockoutfasen. Gruppens to bedste hold går direkte i kvartfinalen, mens nummer tre-seks går i ottendedelsfinalen.

Tyrkerne råder over danskeren Simone Böhme. Sidste år var hun med til at vinde VM-bronze, men hun er ikke en del af Jesper Jensens EM-trup.

Opgøret i det nordlige Tyrkiet begynder klokken 14 dansk tid.

/ritzau/