DF: Skanderborg skal være veteran-kommune

Udgivet:28. september 2021, 09.15

Læsetid:1 minut

people with empty chat bubbles

Af Martin Frausing Poulsen John Haarup Laursen og Poul Johansen. Byrådsmedlemmer (DF) i Skanderborg

2 år siden

VETERAN Onsdag aften skal byrådet godkende »kommunens husholdningsbudget« for de kommende år. I aftalen ligger, at der fra årsskiftet skal ansættes en veterankoordinator. Kun Konservative og Alternativet stod uden for aftalen. En stor tak skal lyde til Venstre, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Socialdemokratiet for at støtte op om Dansk Folkepartis ønske, som vi bar ind i budgetforhandlingerne, om ansættelsen af veterankoordinatoren.

Der er flere formål med ansættelsen af veterankoordinatoren, men primært er det at give veteranerne og deres familier én indgang til kommunen og sikre, at behandlingen sker ud fra en særlig indsats, som følger Skanderborg Kommunes veteranpolitik.

Via veterankoordinatoren er der også mulighed for at skabe større sammenhæng, forståelse og yde støtte for tidligere udsendte og deres pårørende i mødet med kommunen, blandt andet ved at informere om relevante tilbud og muligheder og derved sikre en helhedsorienteret indsats.

Tilbage i 2017 besluttede byrådet, efter ønske fra Dansk Folkeparti, at Skanderborg Kommune ville arbejde for at kunne blive hjemsted for et eventuelt nyt og statsligt bygget og drevet veteranhjem. Den gang svarede Forsvarsministeriet tilbage, at der ikke var identificeret et behov for et veteranhjem i Skanderborg.

I Dansk Folkeparti har også vi med stor interesse fulgt med i, hvordan Randers er blevet kåret som årets veteran-kommune, og diskuteret hvilken positiv betydning »prisen« har, og hvordan den kan bruges til at synliggøre veteranindsatsen i Randers. Det vil vi gerne tage ved lære af.

Vi har efterfølgende kontaktet Forsvarsministeriet med henblik på at få afdækket, om tiden er til at placere et veteranhjem i Skanderborg Kommune, og samtidig er vi gået i dialog med forsvarsminister Trine Bramsen for at få ministerens bud på, hvordan Skanderborg kan blive den næste veteran-kommune