Et støjhelvede fra motorcyklerne

17. september 2020, 12.03

Foto: Adobe Stock

STØJ Vi er adskillige, der glæder os over, at efteråret stunder til med dets mange gange dårlige vejr. Hvorfor nu det? Jo, for så kommer den tid, hvor motorcyklisteme sjældnere tager en lørdags- eller søndagstur og senere også lader motorcyklen opstalde for vinteren. Så kommer den tid, hvor vi også i weekenden kan sidde i fred på altanen (hvis det ikke var for temperaturen), for om sommeren gør larmen det ikke til nogen fornøjelse.

Vi er klar over, at når man bor i en by, vil der altid være støj fra trafikken. Den støj er der også, men støjen fra de mange biler generer ikke, det gør derimod motorcykler, der absolut skal bringes op på en fart af 60-80 km/timen fra Østergadekrydset til Fredensgade. I Østergadekrydset holder de, mens de gasses op, og når snoren går, dvs. der bliver grønt lys, går turen med gashåndtaget i bund. Det sker ofte, at der bliver overhalet indenom frem til fodgængerovergangen ud for Hovedgården, ligesom om-kap-kørsel også ses.

En af fornøjelserne ved at køre motorcykel består tilsyneladende for nogle i at støje så meget som muligt, det betyder, at den største fornøjelse ligger i at kunne præstere en række af eksplosioner. Nogle af disse, lyder som mindre kanonslag, og kan få en til at tænke på, om der overhovedet er lydpotte i de pågældende motorcyklers udstødninger. Der findes os bekendt regler for, hvor meget motorkøretøjer må støje? Men hvem håndhæver disse?

Hvad kan der gøres ved det nævnte, som primært er et fredag til søndag problem? Kunne det være fartbegrænsning til 40 km/timen håndhævet ved en fast eller mobil »stærekasse«, kunne det være en hævet fodgængerovergang eller blot en opmærksomhed fra politiet. Jeg ved det ikke, men det burde kunne løses.

I anledning af det beskrevne har vi aflagt politiet et besøg og beskrevet problemerne. Vi blev venligt modtaget, men man måtte forklare, at det var et spørgsmål, der skulle løses af kommunens teknik- og miljøafdeling. En efterfølgende henvendelse til denne afdeling gav det svar, at det var et spørgsmål, de måtte henvise os til at rette til politiet! Derfor står vi nu og håber, at en eller anden fra rette myndighed læser dette og tager sagen op.