Vækst styrer dagsordenen i byrådet

261 nye boliger, ny bydel, ny daginstitution og udvidelse af vej fyldte byrådets dagsorden

30. april 2019, 12.35

Et flertal i byrådet er indstillet på at tillade nyt byggeri i op til fire etagers højde på Oslovej.

SILKEBORG Der er dem, der mener, at udviklingen lige nu går for stærkt i Silkeborg Kommune i form af nye boliger og veje, der ikke tager nok hensyn til de eksisterende omgivelser.

Så er der dem, der hylder visionen om byggeriet af masser af nye boliger, så der skabes plads til målet om 100.000 indbyggere i 2025.

Det store flertal i byrådet hører til på sidstnævnte hold.

Det beviste de endnu en gang mandag aften i byrådssalen, da yderligere fem lokalplanforslag til nye boliger blev ekspederet videre i det kommunale system. De fem lokalplanforslag rummer 261 boliger fordelt på byer og bydele som Virklund, Sinding, Lysbro, Gødvad og Alderslyst.

Desuden blev det vedtaget at sætte 23,5 millioner kroner af til en ny daginstitution i Funder og 7,2 millioner kroner til at udvide Frederiksberggade i Silkeborg.

Der blev også sat to streger under kommunens Strategiplan 2040, der på længere sigt skal afføde en helt ny bydel mellem Gødvad og Grauballe med 7000 indbyggere fordelt på 3800 boliger.

Dermed var mandagens dagsorden gennemsyret af vækst og atter vækst. Derfor bliver denne byråds- reportage også et billede på de argumenter, der lige nu bølger frem og tilbage i debatten om kommunens vokseværk.

Vil du have den hurtige version af byrådsmødets beslutninger, så læs faktaboksen og vend så tilbage hertil, hvor reportagen for alvor begynder med to garvede herrer på tilhørerrækkerne.

Skøn på Silkeborg...