Sosu-hjælper: Vi løber meget stærkt

Tillidsrepræsentant opfordrer politikerne til at tage ansvar, så det ikke bliver sosuhjælperne, der skal undskylde besparelserne

Udgivet:12. april 2016, 15.09

Læsetid:3 minutter

KJELLERUP Det kan være svært for en pligtopfyldende social- og sundshedshjælper at skulle kigge en ældre medborger i øjnene og forklare, at der igen er blevet skåret ned på den tid, der er til hjælpen i hjemmet.

Måske skal der kun gøres rent hver tredje uge i stedet for hver anden. Måske skal menneskelige omsorg erstattes af ny teknologi som et skylletørretoilet, avancerede hjælpemidler til medicintagning eller en robotstøvsuger.

Under alle omstændigheder er endnu ikke helt klart, hvad besparelserne på 18 mio. kr. kommer til at betyde for de ældre.

Men uanset hvad det ender med, har tillidsrepræsentant Bodil Mogensen, der kører som social- og sundshedshjælper i Kjellerup, en bøn til politikerne.

- De må tage ansvar for deres beslutning og sørge for grundig information, så det ikke er sosuhjælperne, der skal forklare de ældre, at der skal spares - igen. Det er os, der står ansigt til ansigt med dem, konstaterer Bodil Mogensen.

Umiddelbart har hun svært ved at se, hvordan der kan spares yderligere på ældreområdet.

- Men sådan har det jo været hver gang, der skal spares. Man tror hver gang, at nu kan der umuligt spares mere. For mig at se er vi nået helt ud til det yderste punkt. Der bliver løbet meget stærkt, og det er ikke tilfredsstillende, når man føler, at arbejdet kunne være gjort bedre. Vi støvsuger lidt med »runde hjørner«, og der er ikke meget tid til den menneskelige kontakt, siger Bodil Mogensen.

Dårligere ældre ...

Vil du have fuld adgang til alle artikler på midtjyllandsavis.dk?

Første måned for 1 kr.

Herefter 99 kr. pr. måned

KOM I GANG NU
OG LÆS ARTIKLER OM 2 MIN.
MobilePay

Tilbuddet gælder kun nye kunder og abonnementet fortsætter til normalpris. Nem opsigelse. Har du benyttet dig af tilbuddet inden for de seneste seks måneder? Se din pris her

Du kan også købe adgang i 24 timer? Klik her

Er du interesseret i e-avisen eller avisen leveret i din postkasse? Klik her

Allerede abonnent? Log ind

Mere interessant læsning

Mere fra temaet

Se flere

Mest læste

Silkeborg

Se flere

Mest læste på Midtjyllands Avis

Af samme forfatter

Se flere