Grundloven blev fejret med sang i Kjellerup

Der har ikke været grundlovsmøde i Kjellerup i mange år. Men onsdag skete det - med stor opbakning

6. juni 2019, 11.01

Midtjysk Kor medvirkede ved grundlovsfesten på Skovbakken i Kjellerup.

KJELLERUP Borgmester Steen Vindum havde fået en gave af sine to sønner onsdag morgen.

- Det plejer jeg ellers aldrig, men i år mente de, at jeg for første gang skulle have en gave på Fars Dag. Og en jeg fik en plastikregnmåler. Den er jeg rigtig glad for, for jeg er landmand. Og lige nu regner det mest om natten, og derfor kan det være svært at vurdere, hvor meget det har regnet. Så nu kan jeg følge med, sagde Steen Vindum ved årets grundlovsmøde i Kjellerup i går. Og på den måde blev alle deltagerne ved mødet mindet om, at den 5. juni fejrer man også andet - og for nogle lige så vigtigt - end det danske demokrati

Grundlovsmødet blev holdt som en del af Kjellerups 150 års jubilæum. Og der var mødt 200 mennesker - måske flere - frem på Skovbakken i Kjellerup for at høre taler og synge med på de mange danske sange, der blev sunget.

Midtjysk Kor, der har base i Kjellerup, deltog i arrangementet og satte sit præg på både fællessange og med sange, som koret under ledelse af Asger Pallesen præsenterede alene.

I sin tale glædede Steen Vindum sig over, at det går godt i Danmark, og det måske var derfor, at mange politiske partier lovede både guld og grønne skove i den nu overståede valgkamp.

Steen Vindum advarede om, at der var grupper i det danske samfund, der ikke er begejstret for grundlov og demokrati. De grupper skal man sikre ikke får mere magt herhjemme.

Byrådsmedlem Svend Thue Damgaard var på linje med borgmesteren.

Ikke knægte ytringsfriheden...

Læs denne artikel

- og alle andre på Midtjyllands Avis fra kun 1 krone

24 Timer

DIGITAL adgang i 24 TimerAdgang til alle artikler i 24 timer

Digital

Fuld DIGITAL adgang

Adgang til alle artikler

Adgang til e-avisen

Adgang til e-avis arkivet

Adgang til Forum Søndag

Adgang til fordele hos Læserklubben