Pakkeleg! Hvorfor er det så f...... sjovt?

15. december 2021, 12.16

JULEANLIGGENDER Medens den danske verdenspresse boltrer sig lystigt i minkaflivninger, slette-Mette, Inger Støjsenders MF-skæbne og hvem der først får det tredje stik, har vi her i familien andre og vigtigere ting at tage os til. Forleden hentede jeg min 14-årige søn i skolen. Der havde været pakkeleg i klassen. »Hvad er det egentlig der er så sjovt ved pakkeleg?« spurgte han eftertænksomt. »Jeg er ikke den rigtige at spørge, svarede jeg, for jeg har aldrig forstået det selv«.

Nu vil skæbnen, at vi skal holde jul hos fruens familie i år. I går blev vi kontaktet desangående om vi ville medbringe to pakker hver til pakkeleg. Deres 18-årige datter syntes det var så sjovt, eller noget i den stil. Jeg spurgte fruen, som er psykolog, om hvad hun mente, der kunne være grunden til, at folk gik helt bananas over at slå med en terning i en småhektisk og stresset stemning med det resultat at de pakker, som hver især havde medbragt, blev voldsomt ulige fordelt, når man var færdig med spillet. Hun blev mig svar skyldig.

Kan det være vores mest primitive sider, vi får lov til at udfolde i den halve time!

Henrik Køhler

Selv oplever jeg det sådan, at når så »de heldige« pakker op, viser det sig som regel at være noget slik eller ligegyldigt ragelse, - et udtryk for simpelt overforbrug - noget man ikke havde savnet det mindste. De andre har nemlig også bøvlet med at finde noget bras til 20.- kr.

Kan det være vores mest primitive sider, vi får lov til at udfolde i den halve time! Man når akkurat at få lidt ejerforhold til en pakke, der er lidt større eller tungere end de andre pakker, for at sande at selskabets mest griske deltager scorer den i sidste runde, uden det mindste tegn på dårlig samvittighed, men med et hoverende grin.

Jeg kender ikke svaret. Måske en anden læser med en større psykologisk indsigt end undertegnede ligger inde med det. Måske skulle avisen etablere en jule-spørge-brevkasse hvor eksistentielle spørgsmål vedr. juleanliggender kunne søges besvaret. Det er også snart agurketid.

Indlæser debat