18-årig gik amok med peberspray i Galten

26. oktober 2020, 09.56

GALTEN En meget beruset 18-årig mand fra Herning angreb og truede fredag aften ifølge Sydøstjyllands Politi flere personer med en peberspray i Galten.

Første tilfælde fandt sted 20.53, da en 39-årig mand fra Galten kom kørende på Skolebakken og blev nødt til at stoppe op, da den 18-årige gerningsmand stod på vejen og nægtede at flytte sig.

Da den 39-årige trådte ud af bilen og bad den unge mand om at gå ind til siden, sprøjtede den unge mand peberspray i øjnene på ham. Han slap ifølge Østjyllands Politi billigt fra episoden, da han efterfølgende selv var i stand til at køre væk fra stedet.

Senere på aftenen ved Galten Hallen var den 18-årige på spil igen, da han bad en 50-årig kvinde fra Galten om nøglerne til hendes bil. Da kvinden nægtede at give ham nøglerne, fik hun sprøjtet peberspray i øjnene.

Tredje og sidste tilfælde fandt også sted ved Galten Hallen, da den 18-årige mand endnu engang tog kontakt til en forbipasserende. Denne gang drejede det sig om en 46-årig kvinde fra Galten, som den 18-årige truede med sin peberspray. Han gjorde dog ikke alvor af sine trusler.

Den 18-årige blev senere pågrebet af politiet, som ankom til Galten Hallen efter en anmeldelse.

Han blev efterfølgende både sigtet for overtrædelse af våbenloven og for trusler på livet. MH