Snart tid til Mausing Marked: Markedet giver den ekstra gas i år

Der forventes mellem 10.000 og 12.000 mennesker til det kommende Mausing Marked

Udgivet:21. juni 2022, 14.20

Læsetid:2 minutter

Der forventes mellem 10.000 og 12.000 mennesker til Mausing Marked, der starter tirsdag den 28. juni og slutter søndag den 3. juli.

Morten Hallstrøm
Journalist| mha@midtjyllandsavis.dk

MAUSING Efter et par corona-år sætter Mausing Marked alle sejl til og satser stort til det kommende marked, der så småt starter med Mausing Træf tirsdag den 28. juni og kulminerer med marked, og hvad der til hører den 2. og 3. juli.

Tovholder på Mausing Marked, Kaj Andersen fortæller, at man forventer mellem 10.000 og 12.000 mennesker i løbet af ugen til markedet, der har været holdt i en menneskealder.

Cirka 150 frivillige er klar til at give folk en god oplevelse.

- Vi prøver at forny os og følge med tiden ved at tilbyde flere nye aktiviteter i år, fortæller Kaj Andersen.

Blandt nyhederne er skovhugger-showet søndag eftermiddag, der er god actionfyldt underholdning. Lørdag er der havetraktor-træk - Hobro Pulling kommer med deres tunede havetraktorer og trækker tunge slæder.

Der er mange af vores gæster, der kommer tilbage år efter år for at se, hvad spejderne sælger. Man ved aldrig, hvad de har med af gode sager. Samtidig er det en god reklame for spejderne og en god mulighed for dem at tjene en god slat penge
Kaj Andersen, Mausing Marked

Der er naturligvis også noget for børnene: Forhindringsbane, guldgravning og hoppeborge stilles op, og der er gudstjeneste søndag formiddag med den lokale præst. Peter Vildmand underholder med Kim Larsen-kopier og B.A. Norman spiller country i teltet.

- Vi præsenterer noget for alle, siger Kaj Andersen.

Efter Mausing Træffet for knallerter, motorcykler og veteranbiler tirsdag aften, er der onsdag aften stort lotteri i teltet med præmier for 20.000 kroner. Der forventes mellem 400 og 500 mennesker.

Torsdag skal der rejses telte og kridtes baner op til kræmmerne, inden det fredag går løs med stort teltbal. Store Henning spiller under spisning. Derefter spiller »De spildte talenter«.

Læs også
Hauge Marked aflyser også Hauge Marked aflyser også
Læs også:
Hauge Marked aflyser også

Lørdag aften er der teltbal for de lidt yngre arrangeret af Vinderslev IF: Hitorkestret spiller.

Traditionen tro er der også kræmmermarked i weekenden. Der er endnu pladser at få, men arrangørerne forventer udsolgt.

De lokale Windir-spejdere er ikke på markedet mere med deres loppemarked, men det er til gengæld spejderne fra Kjellerup. Det har stor betydning.

- Der er mange af vores gæster, der kommer tilbage år efter år for at se, hvad spejderne sælger. Man ved aldrig, hvad de har med af gode sager. Samtidig er det en god reklame for spejderne og en god mulighed for dem at tjene en god slat penge, siger Kaj Andersen.

Mange af de traditionsrige punkter holder man ved. For eksempel kan man stadig gætte »Møffes« vægt og få grisen med hjem i fryseren.

Markedet i Mausing plejer aldrig at have heste. Men måske kommer der nogle i år, efter at Hauge Marked ikke længere eksisterer.

At Hauge Marked ikke er der længere, kan måske komme til at gavne markedet i Mausing, hvis overskud går til forsamlingshuset.

- Mausing Marked lever i bedste velgående, og i år har vi alletiders chance for, at det bliver godt - ikke mindst set i lyset af, at Hauge Marked ikke er der længere, siger han.

Mest læste

Kjellerup

Se flere

Mest læste på Midtjyllands Avis

Af samme forfatter

Se flere

Seneste nyt

Se flere