Hun deler direktørposten med sin bror

Bach-P A/S Slibematerialer i Silkeborg udviklede sig til noget af et familieforetagende, og 1. maj har datteren Helle Lauridsen 25 års jubilæum i virksomheden

1. maj 2021, 07.30

For at aflaste forældrene tilbød Helle Lauridsenselv at komme ind i Bach-P A/S Slibematerialer, hvor hun i dag er direktør sammen med sin bror.

JUBILÆUM: Helle Lauridsen har lørdag 1. maj været ansat i Bach-P A/S Slibematerialer på Suensonsvej 5-7 i Silkeborg i 25 år.

Hendes stilling er i dag direktør med ansvar for den økonomiske del. Hun deler direktørposten med broderen Henrik Bach-Pedersen, der har ansvar for salg og indkøb. Fælles har de planlægning og disponering af firmaets resurser.

- Et godt respekteret team, som alle de ansatte er tilfredse med. Der er en god ånd, og samarbejdet er upåklageligt, som det lyder fra faderen, Per Bach-Pedersen.

Helle Lauridsen voksede op i Aalborg, hvor hun begyndte i Sohngårdsholm Skole. De første års lærdom kom her, og det gik godt.

Forældrene besluttede at flytte til Silkeborg, da dette sted passede bedre til det arbejde, faderen Per Bach-Pedersen havde fået, og som han på det tidspunkt havde haft i fem år. Han skulle opdyrke træbranchen med slibematerialer til Træindustrien i Jylland fra et svensk firma, hvilket bevirkede, at han ikke var meget hjemme.

Så til Silkeborg

Men da han kunne se, at fremtiden var bæredygtig, og at familien kunne klare sig, besluttede de at flytte til Silkeborg, hvilket ingen kom til at fortryde.

Netop inden familien flyttede, havde Helle fået lillebroren, Henrik.

Familien købte et nybygget hus i Balle, og alle var glade for at få et normalt familieliv, hvor også faderen kunne deltage i opdragelsen af de nu to børn.

Helle begyndte at gå i skole igen, nu på Skægkær Skole, hvor hun havde lærer Thuesen som klasselærer.

- Det hjalp hende rigtig godt gennem skoletiden. Hans gode forståelse for børn var et fantastisk skridt i Helles fremtid, siger hendes far, Per Bach-Pedersen.

Hun fik studentereksamen på Silkeborg Gymnasium og videreuddannede dig på Børnehaveseminariet i Århus. Hun blev gift med Karsten, og de fik lejlighed i Skejby, hvor sønnen Laurids kom til. Helle fik efter uddannelsen job på en børneinstitution i Brabrand, og familien flyttede til Hammel i eget hus.

Men både hun og ægtemanden ville gerne flytte til Silkeborg, og da forældrene købte hus på Ansvej, gav det muligheden for at købe deres hus, så familien flyttede fra Hammel til Silkeborg.

Behøver I hjælp?

Efter en tid spurgte Helle Lauridsen sin mor og far, Inger-Lise og Per, om de ikke kunne havde brug for hendes hjælp i forældrenes firma, Bach-P A/S Slibematerialer, hvor moderen efterhånden havde fået en kæmpe arbejdsbyrde. Det var på et tidspunkt, hvor firmaet voksede kraftigt. Inger-Lise og Per Bach havde lejet bygninger på Bredhøjvej, mens kontoret stadig var i hjemmet - indrettet i de to nu nedlagte børneværelser.

Broderen Henrik, som arbejdede som møbelsnedker i Hadsten, kom hjem i weekenderne og havde været med i firmaet et stykke tid. Han blev fuldtidsansat som funktionær og blæksprutte med mange og lange arme. Han skulle kunne alt.

Det går godt

Virksomheden byggede nyt domicil på Suensonsvej, både lager og kontor, på ca 500 kvadratmeter. Dette blev hurtigt for trangt, så senere købte firmaet så også nr. 7.

- Helle havde nok at se til, hun var og er samleren - som sin moder. Henrik og jeg er nok sprederen. Denne kombination kan kun anbefales, fortæller Per Bach-Pedersen.

Henriks hustru Birgitte fik også ansættelse som telefonsælger og altmuligansat.

Helles og Karstens sønnen Laurids bor nu i København sammen med Amalie og en kanin. Her er han pt. ansat i et stort rådgivningsfirma, og fra 1. august skal han begynde i en god stilling hos TDC - hans ønskejob.

Bach-P Slibematerialer beskæftiger i øvrigt tre sælgere og to lagerfolk til at håndtere den daglige drift.

- Og vi klarer det særdeles godt, selv under coronakrisen har vi forøget omsætningen kraftigt, vi har fået mange nye forhandlinger, så hele konceptet omfatter ikke kun slibematerialer, men alle tænkelige produkter til både træ-metalindustri, malere og byggemarkeder, siger Per Bach-Pedersen. MTL

Indlæser debat...