SIF sled sig til et point i topbrag

Trods et føringsmål af Magnus Mattsson kunne SIF ikke klage over det uafgjorte resultat mod Esbjerg

10. april 2021, 15.59

Magnus Mattsson bragte i første halvleg SIF foran, men Esbjerg udlignede efter pausen. Foto: John Randeris/Ritzau Scanpix

FODBOLD Det så længe lovende ud, men i sidste ende måtte Silkeborg IF tage til takke med et point i topbraget på udebane mod Esbjerg.

Opgøret endte 1-1, og dermed blev rundens store vinder førerholdet Viborg, der tidligere lørdag vandt 4-1 på hjemmebane over Fredericia.

SIF holder med resultatet fast i andenpladsen, men forsømte chancen for at slå et lille hul til Esbjerg.

Udeholdet førte ellers længe 1-0 på Magnus Mattssons fuldtræffer i første halvleg, men der var ikke noget at sige til, at Kevin Conboy med 20 minutter igen fik udlignet til slutresultatet, for på dagen havde Esbjerg mindst fortjent et point.

Ændringer

SIF stillede op til kampen uden en sygdomsramt Tobias Salquist, der blev erstattet i det centrale forsvar af Jeppe Gertsen. Desuden fik Mads Kaalund og Stefán Teitur Thórdarson chancen på bekosning af Anders Klynge og Sebastian Jørgensen.

Esbjerg viste for første gang tænder efter 10 minutter, da holdet forgæves appellerede for straffespark for en mulig hånd på bolden, og fem minutter senere fik værterne kampens hidtil bedste mulighed.

Nicklas Strunck stod fri på kanten af feltet, og hans flade skud tog ydersiden af stolpen.

SIF havde generelt problemer med at få spillet til at glide på en svær bane, men pludselig fik gæsterne sat et godt angreb sammen. Mark Brink sendte en fin stikning frem til Magnus Mattsson, der i helt fri position sikkert bragte SIF foran.

Kort efter lavede Esbjerg-angriberen Yuriy Yakovenko sit andet klare frispark, men dommer Benjamin Svedborg undlod at give advarsel nummer to, som SIF-spillerne appellerede heftigt for.

Esbjerg tog nu mere og mere over og kom til flere farlige dødbolde, mens SIF slet ikke kunne holde godt nok fast i bolden.

Fire minutter før pausen viste SIF endelig offensivt bid igen, men Nicolai Vallys sparkede langt over efter en god omstilling, og dermed var stillingen ved pausen 0-1

Hjemmeholdet lagde også bedst ud i anden halvleg, hvor Clinton Antwi efter få minutter kom frem til en stor chance tæt under mål.

Efter 55 minutter kunne Nicolai Vallys have bragt SIF på 0-2, da han fik et frit hovedstød efter et godt oplæg fra Magnus Mattsson, men Vallys headede lige på keeperen.

Kort efter var SIF-profilen igen på spil. Nicolai Vallys blev spillet fri og prøvede at prikke bolden forbi Esbjerg-målmand Mads Kikkenborg, men den farlige situation endte med et hjørnespark.

I den anden ende var Esbjerg nærgående, da Patrik Gunnarsson var på mellemhånd, men Mathias Kristensen tog for lang tid om at afslutte, og 20 minutter før tid kom udligningen til 1-1 så.

Esbjerg lagde et tungt pres, og inde foran mål kom Kevin Conboy først på bolden foran Rasmus Carstensen og fik ekspederet videre i nettet..

Et kvarter før tid var indskiftede Patrick Egelund uhyre tæt på at bringe Esbjerg foran. Tæt foran kom han til et frit hovedstød, men Patrik Gunnarsson diskede op med en fremragende redning.

For SIF handlede det nu om at slippe hjem fra kampen med et point.

Esbjerg pressede på for et sejrsmål, men kort før tid viste Rasmus Cartensensen for første gang i kampen sine offensive kvaliteter, og SIF-backen var lige ved at slippe fri til en god chance.

Det blev dog symptomatisk for gæsternes indsats ikke for alvor farligt, og efter tre minutters tillægstid blev kampen fløjtet af.

Det endte 1-1, hvilket SIF på dagen ikke kunne tillade sig at klage over.

Indlæser debat...