»Raaka«: Rå gymnastik i Hammel Idrætscenter

200 elever fra Flemming Efterskole præsenterer årets nytænkende opvisning, som de har arbejdet på i syv måneder

6. marts 2020, 10.56

- Det bliver sjovt at skulle lave opvisning på hjemmebane, fordi der kommer mange, jeg kender, siger en af de 200 gymnaster, Astrid Austevoll fra Hammel.

HAMMEL 200 elever fra Flemming Efterskole bidrager til den vilde gymnastik-weekend, der finder sted i Hammel Idrætscenter i weekenden 13.-15. marts.

De viser fredag aften 13. marts deres nye gymnastikopvisning, der hedder »Raaka«. Ordet er finsk og betyder rå. Det er nemlig den rå nordiske natur, skolens gymnastiklærere er inspirerede af.

- Vi udforsker den nordiske natur, og leger med kontraster mellem det rolige hav, de vilde storme, de store rene bjerge og de rå klipper, fortæller gymnastiklærer Maria Hvid.

I tæt på syv måneder har eleverne arbejdet med årets opvisning, som samtlige elever er fælles om.

Fire lokale gymnaster med

Opvisningen i Hammel indgår i en turné, hvor elevholdet kommer rundt i det meste af landet.

Med på holdet er de lokale gymnaster Astrid Austevoll, Helene Graugaard-Jensen, Isabel Elhom Vassiliadis og Sebastian Stahl Vestberg.

- Det bliver sjovt at skulle lave opvisning på hjemmebane, fordi der kommer mange, jeg kender.

Men jeg glæder mig også bare til at gå på gulvet sammen med alle dem fra efterskolen, fortæller en af de fire, Astrid Austevoll.

Hun og hendes skolekammerater ser frem til nogle travle weekender. Efter opvisningen i Hammel næste fredag skal de om lørdagen give opvisning i Ry og Herning og om søndagen i Rødding og Dybbøl.

Kæmpe gymnastik-weekend

Flemming-elevernes opvisning »Raaka« indgår i det kæmpestore gymnastik-arrangement, som DGI Østjylland i weekenden 13.-15. marts afvikler i Hammel Idrætscenter.

Som noget helt nyt har DGI nemlig samlet alle forårsopvisninger i Østjylland til én weekend, der samler tæt på 3000 gymnaster fra hele landsdelen.

»Raaka«, hedder de unges gymnastikopvisning. Det er finsk og betyder rå. Det er nemlig den rå nordiske natur og dens stærke kontraster, den nytænkende gymnastikopvisning er inspireret af.