»Trafigalt«

Udgivet:16. juni 2021, 12.05

Læsetid:3 minutter

Af Kim Dyrholm. Lyngsøvej 14 B Silkeborg

2 år siden

TRAFIKFORHOLD Tak til hr. vej- og trafikchef Flemming Frøsig Christensen for sin kronik 10. juni adresseret til mig. Det er ikke første gang hr. Christensen bruger spalteplads direkte rettet mod mig, når jeg har stillet spørgsmålstegn ved nogle af de trafikale valg i Silkeborg, som hr. Christensen har ansvaret for. Sidste gang var det dog med Hans Okholm som afsender, men lingvistisk var det klart ikke Hans’ debatindlæg.

Og selvfølgelig skal hr. Christensen stå op for sin afdeling - fuld respekt for det, men det ville klæde hr. Christensen ikke altid at bortforklare, men modtage konstruktiv kritik, i stedet for at skyde budbringeren
Kim Dyrholm

Og selvfølgelig skal hr. Christensen stå op for sin afdeling - fuld respekt for det, men det ville klæde hr. Christensen ikke altid at bortforklare, men modtage konstruktiv kritik, i stedet for at skyde budbringeren. Kronikken bærer præg af dét, som desværre ofte sker med embedsværket, at man glemmer borgerne rent faktisk er ens arbejdsgiver, der betaler lønnen, og ikke blot nogle irriterende elementer, som ikke skal blande sig.

Efter min klumme den 3. juni har jeg modtaget flere mails og beskeder fra borgere, byrådspolitikere og -kandidater, der bakker op om min kritik af specielt løsningerne på Christian 8.s Vej, og manglen på »intelligens« i de lyskryds hr. Christensen er så stolt af. Det er fint at sidde på sit kontor og tjekke, om de er kaliberet korrekt, men måske hr. Christensen skulle bruge lidt tid på at køre frem og tilbage gennem strækningen og ved selvsyn opleve dét, som os der bruger byens veje oplever.

Hele forløbet af Christian 8.s Vej, og alle de løsninger der er lavet og er på vej, bygger på en efterhånden gammel analyse fra COWI, og når man kan opleve uhensigtsmæssige kørelinjer i krydset ved Nørretorv, dagligt kan se farlige situationer ved Ansvej pga. manglende venstresvingsbane, kan læse at det fejldisponerede kryds ved Fredensgade skal omlægges, kan se Danmarks mest overflødige 50 meter busbane ved Søndertorv ikke blive brugt af busserne, og - ikke mindst - allerede nu kan se udfordringerne ved det nye kryds ved jernbanen - ja, så må man spørge om ikke hr. Christensen snart skal have en second opinion på de gamle konklusioner fra COWI.

At skabe p-lommer i begge sider af Frederiksberggade er ikke optimalt. Busserne skal have næsen over i den modsatte kørebane for at kommer rundt om chikanerne, og parkering på den strækning er derfor lige så ugennemtænkt som da hr. Christensen fandt på, at der kunne parkeres i højre vognbane i den sydlige ende af Borgergade.

Dernæst er det tydeligt, at en strækning på 50 meter til sammenfletning af de to kommende venstresvingsbaner fra Nordskovvej ikke kommer til at fungere. Jeg har set COWI’s animationer af alle de kryds, der er skabt og skal skabes på strækningen fra Nørretorv og til Lyngbygade, og der er ikke ét eneste af dem, der fungerer i det virkelige liv, som de fagkyndige trafikeksperter har forudset.

Læs også
Lidt om trafiklogik Lidt om trafiklogik
Læs også
Lidt om trafiklogik
Læs også
Midtjyske Meninger: Trafiklogik! Midtjyske Meninger: Trafiklogik!
Læs også
Midtjyske Meninger: Trafiklogik!

Så sænk skuldrene hr. Christensen, og tag dit team med ud i trafikken, så I kan opleve hvilke udfordringer der er, og dermed også blive inspireret til bedre løsninger. De trafikale udfordringer i Silkeborg by er store, og det vil de pga. byens geografi altid være, men det må være rimeligt, at forvente de bedst mulige løsninger indenfor det eksisterende budget.