DET ER DIT VALG - KV21

Første halvleg er klaret

14. oktober 2021, 12.33

Foto: Jakob Stigsen Andersen

KLIMAET Kampen for at mindske kommunens CO2-aftryk, og nå målet om at blive CO2-neutral i 2025, er godt i gang.

I denne valgperiode, er der blevet udarbejdet kommunens første klimastrategi og klimahandleplan, samt lavet den første reelle udregning af kommunens CO2 aftryk, og ikke mindst er der sat penge af til konkrete klimahandlinger.

Der må ikke tøves og udsættes, som der eksempelvis blev med CO2-målet for Silkeborg Forsyning, hvor målet om CO2-neutral virksomhed, af et flertal i byrådet, blev skubbet fra 2025 til 2030

Claus Løwe Klostergaard

Første halvleg er dermed klaret, nu skal kampen spilles færdig i næste byrådsperiode.

Det kræver blot, at der fortsat vil være den samme politiske opmærksomhed og prioritering af området.

Det grundlæggende arbejde er gjort, men stadigt flere kampe venter!

Silkeborg Forsyning, borgerne i kommunen, erhvervslivet og landbruget skal også med i kampen, og heldigvis er der her, også allerede en omstilling i gang.

Men det er en evig kamp imod tiden, og derfor SKAL og MÅ fokus vedblive på, at igangsætte og udvikle ideer og initiativer.

Der må ikke tøves og udsættes, som der eksempelvis blev med CO2-målet for Silkeborg Forsyning, hvor målet om CO2-neutral virksomhed, af et flertal i byrådet, blev skubbet fra 2025 til 2030.

For klimaforandringerne begynder for alvor at kunne ses, også her i kommunen. Grundvandet er steget med omkring 1 meter i gennemsnit, og vandstanden i Gudenåen er i perioder meget svingene og for høj. Det gælder specielt i vinterhalvåret, hvor grøden er henfaldet, og derfor ikke har nogen reel betydning for påvirkning af vandstanden.

Fremadrettet bliver problemerne ikke mindre, og i en erkendelse heraf er der blevet udarbejdet en helhedsplan, der skal afhjælpe og sikre borgerne langs Gudenåen.

Derfor bliver det også spændende at se, om vælgerne kvittere for det politiske arbejde, og for den prioritet og indsats der er blevet gjort på klimaområdet, til kommunalvalget den 16. november.

Indlæser debat...