Vand koster dyrt på Silkeborgs spisesteder

Vand fra hanen koster penge på byens caféer og restauranter - og sådan bliver det ved med at være, lyder det

Udgivet:09. marts 2019, 13.00

Læsetid:3 minutter

Silkeborg 10 kroner eller måske endda 35.

Det kan man komme af med, hvis man bestiller et glas vand på en af Silkeborgs mange caféer eller spisesteder.

Hos Café Kik på Papirfabrikken er prisen 15 kroner for vand fra hanen ad libitum.

- Sådan har prisen været i flere år, og jeg synes, at det er helt fair, for vi bruger penge og ressourcer på at servere vand med isterninger og citron i. Jeg kender ikke ét eneste sted i byen, hvor vand fra hanen er helt gratis - kun i forbindelse med vin, espresso eller til børn, sådan er det også hos os, siger Katrine Jensen, der er daglig leder af Café Kik.

Men det med prisen for postevand deler vandene. Lige nu er der fremsat et borgerforslag via Folketingets hjemmeside, hvor fire opstillere ønsker, at postevand bliver gratis ved lov på alle landets spisesteder og beværtninger.

»Håbet med forslaget er, at adgang til gratis drikkevand vil være med til at skabe en bedre sundhed i befolkningen, skabe bedre gennemsigtighed i priserne på spisesteder og sikre, der ikke betales ekstra for postevand, som alle har adgang til i deres eget hjem«, lyder det blandt andet i borgerforslaget.

Men dette forslag om gratis vand giver Katrine Jensen fra Café Kik ikke meget for:

- På en varm sommerdag kan vi godt have 400-500 mennesker igennem vores café, og mange vil altså rigtigt gerne have vand fra hanen, men hvis det bliver gratis, så er det meget arbejde for os for slet ingenting. Samtidig er det en uskreven regel i restaurationsbranchen, at man skal gøre lidt ud af vandhanevandet, når man skal tage penge for det. Med citron og isterninger i, det regner jeg da med, at byens steder også gør, siger hun.

Et kig på menukortene hos nogle af midtbyens caféer viser, at ingen af stederne skilter med prisen på postevand med en enkelt undtagelse, nemlig på Café Evald på Papirfabrikken, hvor det koster 18 kroner for vand ad libitum - også selvom man bestiller vin til.

- Men hvis man bare vil drikke vand uden andre drikkevarer til, så koster det 35 kroner, men det er altså ikke vand helt direkte fra vandhanen. Vores vand kommer gennem et særligt anlæg først, hvor det bliver renset og fyldt med bobler, hvis det er det, kunden ønsker. Og hvis vand bliver gratis ved lov, så er vi bare nødt til at sætte vores andre produkter på menukortet tilsvarende op. Det tror jeg umiddelbart vil være løsningen, siger Anna Klein fra Café Evald.

Flere priser og vilkår...

Vil du have fuld adgang til alle artikler på midtjyllandsavis.dk?

Første måned for 19 kr.

Herefter 99 kr. pr. måned

KOM I GANG NU
OG LÆS ARTIKLER OM 2 MIN.
MobilePay

Tilbuddet gælder kun nye kunder og abonnementet fortsætter til normalpris. Nem opsigelse. Har du benyttet dig af tilbuddet inden for de seneste seks måneder? Se din pris her

Ønsker du kun at læse denne artikel? Køb enkeltdags adgang Klik her

Er du interesseret i e-avisen eller avisen leveret i din postkasse? Klik her

Allerede abonnent? Log ind