Regatta-kandidater vil selv: Vi vil ikke være del af kludetæppe

Ansøgere til den store opgave med at arrangere den næste Regatta er ikke med på kommunens ide om, at de i fællesskab skal stå for ildfesten

28. februar 2019, 07.12

Riverboat-leder Trine Valentin: - Vi har fundet fælles fodslag med DGI, men ser os ikke som del af et større samarbejde. Foto: Jakob Stigsen Andersen

SILKEBORG Det mindede på sin vis om det populære tv-program X-Factor, da de tre ansøgere til at arrangere fremtidens Regatta i Silkeborg stod over for økonomi- og erhvervsudvalget onsdag aften.

Jysk Musikteater, Riverboat/DGI og den nye forening Ildfest Silkeborg stod i spotlyset og præsenterede hver sit bud.

Tidligere på måneden lagde økonomi- og erhvervsudvalget op til, at de tre tilbageværende ansøgere skulle samarbejde om at arrangere Regattaen. Som en slags gruppedannelse i X-Factor. Men onsdag aften stod det klart, at det ikke bliver en realitet.

Riverboat/DGI holder fast i deres oprindelige bud, hvor det alene er dem, der arrangerer Regattaen.

- Vi har sendt et bud ind sammen med DGI Midtjylland, og det er dem, vi vil samarbejde med omkring det her, siger Riveboat-festivalleder Trine Valentin.

- Først spurgte kommunen, hvem der kunne tænke sig at byde ind. Der undersøgte vi selv forskellige muligheder for partnerskaber og talte med både Jysk Musikteater og Ildfest Silkeborg. Vi fandt ud af, at vi kunne se et fælles fodslag med DGI. Efter at vi hver især har indsendt ansøgninger, har kommunen set en mulighed for, at vi kunne skabe et kludetæppe, hvor alle ansøgere kunne få en luns og så være glade. Vi ser os ikke som en del af det her større samarbejde, siger Trine Valentin.

Hun mener, at Riverboat/DGIs bud ligger for langt fra de øvrige ansøgeres bud.

Læs også
Riverboat og DGI i fælles bud på Regatta
+Abonnement

Ikke et fælles projekt...