Lokationen er fundet: Silkeborg-klub åbner fodboldakademi i Afrika

Silkeborg-klubbens nye fodboldakademi slår dørene op i 2024

Udgivet:26. maj 2023, 17.55

Læsetid:2 minutter

Young Boys-direktør Holger Kristiansen glæder sig over, at Silkeborg-klubben har fundet et godt sted til det nye akademi. Foto: Young Boys

Kim Simmelsgaard
Journalist

FODBOLD Young Boys har langt om længe fundet stedet i Tanzania, hvor Silkeborg-klubben vil etablere sit fodbold-akademi.

Klubben har overtaget det, der tidligere var kendt som Ngurdoto Lodge i landsbyen Ngongongare, der ligger lige uden for Arusha National Park for foden af Mount Meru. Kun 30 kilometer fra Kilimanjaro, 45 minutter fra storbyen Arusha og 45 minutter fra Kilimanjaro Airport, hvor der er direkte forbindelse til Europa.

- Vi har faktisk i de seneste to år været på jagt efter den rigtige placering til vores akademi, og nu er det endelig lykkedes, lyder det fra Holger Kristiansen.

- Vi har overtaget en tidligere »turist-lodge«, som lukkede i forbindelse med coronaen, og det betyder, at vi allerede kan komme i gang med akademiet, når skoleåret starter igen til januar. Det eneste, vi mangler, er faktisk en fodboldbane, siger Young Boys-bossen.

Grunden er på godt og vel 32.000 kvadratmeter, og udover alle bygningerne giver det plads til en stor træningsbane - og senere en fuld fodboldbane på 68 meter i bredden og 105 meter i længden.

Akademiet vil fra start bestå af en stor hovedbygning med spisesal, tv-stue, studieområde, køkken, udekøkken, stor veranda og to-tre lejligheder til management og frivillige.

Der er derudover seks hytter, hvor drengene blandt andet skal bo - fire i hver hytte.

Derfor blev det Tanzania

Holger Kristiansen forklarer, hvorfor Young boys har valgt Tanzania og ikke Danmark til sit akademi.

- Der er masser af dygtige talentfabrikker i Danmark - ja faktisk bliver der lavet mange flere fodboldtalenter herhjemme, end der er brug for. Det er spild. Vi ser absolut ingen grund til at lave flere talenter, som for de flestes vedkommende ender med en større identitetskrise, når de som 18-19-årige bliver valgt fra.

- Tværtimod er filosofien for Young Boys netop at samle nogle af disse talenter op. Og det skal også i fremtiden være vores base for rekruttering, siger Holger Kristiansen.

- Vores udvikling af helt unge fodboldtalenter skal derfor være et sted i verden, hvor der ikke klækkes masser af talenter ud i forvejen. Her mener vi, at Tanzania er et rigtig godt bud.

- Landet med 60 millioner indbyggere har ikke mange »rigtige« fodboldakademier, og det kombineret med at landet er et af de bedst fungerende og stabile i Afrika, har gjort at det netop er her Young Boys Academy har valgt at etablere sig, uddyber han.

Indlæser debat