Coronastatus: 10 smittede i løbet af weekenden

21. september 2020, 14.20

Foto: Jakob Stigsen Andersen

SILKEBORG I løbet af weekenden er 10 blevet konstateret smittet med coronavirus i Silkeborg Kommune. Det viser de seneste tal fra Statens Serum Institut (SSI).

Dermed er der stadig ganske godt styr på smitten, selvom antallet af smittede viser en lille stigning. I løbet af den seneste uge har der i Silkeborg været 18 positive test. Det svarer til 19,0 pr. 100.000 indbyggere. Dermed holder Silkeborg sig lige under den såkaldte bekymringsgrænse, som er 20 smittede pr. 100.000 indbyggere i løbet af de seneste syv dage.

I Skanderborg stiger antallet af smittede. I løbet af weekenden er 14 således testet positive. I alt har der været 26 positive test i løbet af de senste syv dage. Også i Aarhus går det den forkerte vej. Her er 158 testet positive i løbet af de seneste syv dage.

På landsplan er der registreret yderligere 418 smittetilfælde. De værst ramte kommuner set i forhold til indbyggertal er Ishøj, Vallesbæk og Brønderslev. København har stadig det klart højeste antal smittede med 708 tilfælde i løbet af den seneste uge.

Antallet af indlagte med coronavirus er steget til 75. Af dem er 12 indlagt på en intensivafdeling. Yderligere tre patienter på en intensivafdeling er også lagt i en respirator, hvor de får hjælp til at trække vejret.

Dermed er der en fortsat tendens til, at flere bliver indlagt med coronavirus. Eksempelvis var der for en uge siden 50 indlagte, mens der for 14 dage siden var 29.

Yderligere to er døde efter smitte med coronavirus.