Studerer jura og spiller for tysk topklub: Næste sæson skifter hun til Silkeborg-Voel

24-årige Sophie Amalie Moth skifter til sommer fra Dortmund til Silkeborg-Voel

Udgivet:24. marts 2023, 08.12

Læsetid:2 minutter

Sophie Amalie Moth (tv.) spiller i denne sæson i tyske Borusssia Dortmund, der ligger nummer tre i Bundesligaen. Foto: Ritzau Scanpix

Michael Helligsø
Sportsjournalist

2 måneder siden

HÅNDBOLD Målmandskabalen er gået op i Silkeborg-Voel.

Som erstatning for førstekeeper Filippa Idéhn, der efter denne sæson skifter til Ikast, henter ligaklubben 24-årige Sophie Amalie Moth på en etårig kontrakt.

Hun har ligafortid i Skanderborg og Holstebro og er i denne sæson på kontrakt i Borussia Dortmund, der aktuelt ligger på tredjepladsen i den tyske Bundesliga.

Cheftræner og direktør Jakob Andreasen glæder sig over, at klubben har hentet en stærk makker til Stine Bonde i målet.

- Vi har lukket aftalen med en keeper, der har liganiveau, og det er vigtigt for os. Moth er en spiller, der er under udvikling. Hun var i Skanderborg og i Holstebro og tog så til Tyskland, hvor hun pludselig stod i den situation, at hun var førstevalg i rigtig mange kampe. Hun har også fået international erfaring, fordi hun har spillet Europa Cup, siger Jakob Andreasen.

- Det er helt sikkert en målmand, der ikke er færdigudviklet endnu. Hun er 24 år, og målvogtere topper måske først, når de er 30. Så vi tror på, at hun kan være et godt team med Bonde, og at vi kan udvikle hende, siger han.

Studerer jura i Aarhus

Den 177 centimeter høje målvogter glæder sig til at spille i Danmark igen.

- Jeg så det som en god mulighed for at komme hjem og kombinere håndbold med mit jura-studie i Aarhus. Jeg har studeret fra Tyskland, men det er nemmere, når man er i Danmark. Og så er Silkeborg-Voel en attraktiv klub, hvor jeg tror på, at jeg kan rykke mig endnu mere. Det er også en klub med udvikling både individuelt og som hold, siger hun.

Inden skiftet til sommer skal hun gøre sæsonen færdig i Dortmund, der stadig er med i pokalturneringen og European Cup, hvor klubben i den kommende weekend spiller returkamp mod franske Nantes. Sophie Amalie Moth har været glad for at prøve sig af i udlandet.

- Jeg tog til Dortmund for at udvikle mig og få en oplevelse i en anden liga. Jeg var netop færdig med min bachelor i jura og skulle videre med kandidatstudie, så det passede godt på det tidspunkt, siger Sophie Amalie Moth.

Oprindeligt kommer hun fra Fyn, og så er der den spøjse detalje, at der i hendes familie for flere århundreder siden var en kvinde, der også hed Sophie Amalie Moth. Hun var Christian den 5.’s elskerinde.

- Jeg kommer fra den familie, siger nutidens Sophie Amalie Moth.

Indlæser debat