Sammen om at cykle ud i fællesskabet

Omkring 30 supercyklister mødes hver onsdag for at cykle sammen et par timer på de små veje omkring Silkeborg og omegn. Udover motionen er fællesskabet det vigtigste

12. april 2019, 18.04

Jan Jensen på 66 år, fra venstre i sort, Erik Jensen på 68 år, Kjeld Bjørn på 73 år og Tove Laursen på 67 år har alle været med til at cykle sammen i en årrække, og de kan slet ikke undvære motionen eller hinanden. Hver sæson begynder og slutter også altid med mad på Svostrup Kro - også det er enormt hyggeligt, synes de. De cykler dog også videre sammen om vinteren, selvom Idræt om Dagens sæson ellers holder vinterpause. Foto: Martin Ballund

60 kilometer i en cykelsadel i en alder af 66 år. Det er ingen sag.

For når selskabet er godt, kan man klare det meste - også kolde onsdage på de små landeveje omkring Silkeborg på sin cykel.

Hver uge mødes Idræt om Dagens Supercyklister fra Silkeborg nemlig og tager typisk 40 til 50 kilometer på landevejene.

Den råkolde aprilonsdag, hvor Mitjyllands Avis fangede flokken af cyklister på sidste del af ruten i Sejs-Svejbæk, var humøret højt - også selvom der kom slud, og det var nødvendigt med huer under hjelmene og vanter på de forfrosne fingre på cykelstyrene.

- Der skal altså meget til, før vi aflyser. Det er næsten aldrig sket. Vi er også et lille hold, der bliver ved med at cykle hele vinteren - også når Idræt om Dagens sæson slutter, for vi kan simpelthen ikke undvære det, siger Jan Jensen på 66 år.

Han bor i Hvinningdal og på dagens cykeltur, når han op på 60 kilometer, før han stiller sin cykel til at hvile igen på hjemmeadressen.

- Men 60 kilometer er jo ingen sag, når man er i så godt selskab, fortæller han og smiler stort.

Og i de ord og i det smil er forklaringen på, hvorfor alle supercyklisterne mødes hver onsdag uge efter uge år efter år - uanset vejret. Det kan Tove Laursen på 67 år også fortælle meget mere om:

- Jeg har altid elsket at cykle, så jeg er med både for motionens og for fællesskabet skyld. Jeg har været med i syv år, siden jeg gik på pension, og efterhånden kender vi hinanden rigtig godt, så det er altid dejligt at mødes. Vi kan vende stort og småt på sådan en cykeltur, siger hun og fortsætter:

- Indtil jeg gik på pension, var jeg dagplejemor, og det har jeg elsket hver eneste sekund. Men jeg er også så privilegeret, så da jeg stoppede, har jeg heller ikke savnet det. Det er jo fantastisk. Men samtidig vidste jeg også, at jeg måtte gøre noget aktivt - og det her cykling passer rigtig godt til mig.

Af sted fem timer...