Team Esbjerg slukker Københavns medaljehåb og går videre

Med en sejr over København Håndbold blev Team Esbjerg semifinaleklar. København kan ikke gå videre.

24. april 2021, 19.28

Team Esbjerg er nu et skridt tættere på endnu et sæt guldmedaljer. (Arkivfoto)

KØBENHAVN Halvdelen af de fire semifinalister i Bambusa Kvindeligaens slutspil kom lørdag på plads.

Her tog Team Esbjerg på udebane en overbevisende sejr over København Håndbold på 33-25. Resultatet betyder, at vestjyderne er sikre på at gå videre i jagten på endnu et mesterskab.

De kan også juble i det midtjyske, for Esbjergs sejr betyder samtidig, at Herning-Ikast også er sikker på at avancere fra slutspilsgruppe 1.

Kort efter Esbjergs sejr lørdag fik Herning-Ikast endnu mere at juble over, da lokalrivalerne fra Silkeborg-Voel blev nedlagt med 37-27 i den anden kamp i gruppen denne weekend.

Team Esbjerg og Herning-Ikast kan nu bruge de to sidste kamprunder - der blandt andet byder på et opgør mellem de to hold - på at kæmpe om førstepladsen i gruppen.

Esbjerg har vundet det danske mesterskab de seneste to sæsoner. I sidste sæson blev det dog afgjort på skrivebordet, da ligaen blev lukket ned før tid på grund af coronapandemien.

København holdt sig til i starten af opgøret mod Esbjerg, men cirka midtvejs i første halvleg begyndte gæsterne at trække fra. Der stod 16-12 i vestjysk favør ved pausen.

I anden halvleg forduftede spændingen hurtigt. Esbjerg var i fuld kontrol og lod aldrig København gøre forskellen mindre end fire mål.

Mens semifinalebilletterne altså er uddelt i slutspilsgruppe 1, er det noget tættere i gruppe 2.

Her kom Odense Håndbold lørdag endelig på tavlen med en slutspilssejr, da Nykøbing F. Håndboldklub (NFH) blev slået med 32-25. Det sender fynboerne, der startede slutspillet med to point, op på fem af slagsen.

Det er to point færre, end Viborg har på gruppens førstepladsen, og et mere end Aarhus United har. NFH har tre point og er altså også stadig med i semfinalejagten.

Netop Viborg og Aarhus mødtes lørdag, hvor førstnævnte tog en sikker sejr på 29-23.

/ritzau/