Meteorologen kommer til byen

Udgivet:28. marts 2023, 11.13

Læsetid:1 minut

Meteorologen Jesper Theilgaard kommer til Silkeborg Bad torsdag for at tale om klima.

Af Mogens Reiner Nielsen. Balle Husevej Silkeborg

6 måneder siden

KLIMA Jesper Theilgaard kommer på Silkeborg Bad den 30. marts for at tale CO2 og klimaændringer. Nu er udfordringen, at der ikke findes nogen videnskabelig udredning, som viser, at CO2 er skyld I klimaændringer. Al Gore’s kurver viser, at højere temperatur giver øget kuldioxid, hvilket er forventeligt, da øget grøn vækst vil give mere CO2 i den nederste del af atmosfæren.

Der findes mange udredninger om følgerne af klimaændringer. Fælles for dem er, at hvis vi får den globale temperatur, som ifølge Aarhus universitet var i vikingetiden, kan man i et vikingeskib sejle fra Kerteminde, forbi Ladbyskibet gennem Munkebo, ud af Odense fjord og videre gennem Samsø, derefter ind af Mariager fjord op til Fyrkat, eller ind i Limfjorden forbi Lindholm Høje og ind til Aggersborg.

Astronomer fandt for ca. 50 år siden, at Jorden tabte hastighed på sin bane rundt om Solen. Reduktionen var mellem 1 og 3 promille over 50 år.

Det bevirker, at afstanden til Solen reduceres tilsvarende, og det vil alt andet lige give en temperaturstigning på mellem 0,6 og 1,8 grader celsius / kelvin. Det stemmer overens med den Serbiske ingeniør Milutin Milankovitch’s teori om Jordens klimaændringer gennem tiden. For I øvrigt udånder vi mennesker 1 kubikkilometer CO2 om dagen.