Tauson beroliger om skade efter ny French Open-sejr

Der var ikke tale om noget alvorligt, da Clara Tauson fik behandling i sin anden runde-sejr i French Open.

Udgivet:31. maj 2023, 23.14

Læsetid:2 minutter

Clara Tauson spillede sig videre i French Open med en sejr i tre sæt over Leylah Fernandez.

/ Ritzau /

4 måneder siden

PARIS Clara Tauson lyste af glæde, da hun sent onsdag aften banede sig vej til tredje runde i French Open med en sejr i tre sæt over canadieren Leylah Fernandez.

Desuden kunne den 20-årige dansker ved det efterfølgende pressemøde berolige med, at det ikke var alvorligt, da hun efter første sæt fik behandling af sin ryg, der tidligere har været et stort problem for hende.

- Jeg følte mig ikke så hæmmet det meste af tiden, men der var en sætpause, hvor jeg lige så godt kunne bruge tiden på at føle mig bedre tilpas.

- Det sker, at man mærker noget, og så fik jeg det behandlet. Det hjalp, og jeg havde det fint bagefter, siger Clara Tauson.

Man skal heller ikke bekymre sig over, at hun råbte "av" efter en forkert bevægelse midt i tredje sæt.

- Jeg blev bare forskrækket over, at jeg gled, og min hofte gik hver sin vej. Det var ikke rart, men der skete ikke noget.

Tauson lagde ud med at vinde de første fire partier, men Fernandez kom på 3-4, inden Tauson vandt første sæt 6-3. I andet sæt løftede Fernandez sit niveau og vandt 7-5, men i tredje sæt var Tauson en tand bedre og vandt 6-4.

- Jeg synes, det var en god kamp. Vi spillede begge godt, så det var en fed kamp at vinde i endnu en tresætter.

- Jeg synes, at jeg viste karakter i tredje sæt. Jeg blev ikke brudt en eneste gang, selv om jeg måske ikke satte så mange førsteserver, men det gjorde jeg så ved 5-4. Det var det vigtigste, lyder det fra Tauson.

Med sejrene i kvalifikationen er hun oppe på fem sejre på Roland Garros på godt en uge.

- Der er lang vej tilbage, så jeg er bare glad for at være her og glad for at være i tredje runde i French Open for første gang.

Flere seedede spillere i Tausons lodtrækningshalvdel er slået ud, men det har hun slet ikke øje på.

- Jeg har ikke kigget så langt frem. Jeg ved kun, hvem jeg kan møde i næste kamp. De skal alle slå mig, jeg har ikke noget at tabe.

I tredje runde venter på fredag russeren Elina Avanesyan, der sent onsdag slog franske Leolia Jeanjean.

/ritzau/