Øget fremkommelighed på vejene

Udgivet:13. april 2021, 12.32

Læsetid:1 minut

Af Hans Kristian Skibby MF. Erhvervs- og transportordfører for Dansk Folkeparti

2 år siden

TRAFIKPLAN Hvis man kigger på en gennemsnitlig provinsby er det nærmest umuligt at transportere sig, hvis man er afhængig af den kollektive trafik.

Over én million borgere bor i de danske landdistrikter, eller mindre provinsbyer. Der er langt mellem busafgangene, S-tog, metrolinjer og letbaner er byer i Rusland. Derfor er det vigtigt, at vi sikre fornuftig fremkommelighed, så man kan komme til og fra sin arbejdsplads - oftest i egen bil!

Det skal være muligt at bo på landet og arbejde i byerne, og det kræver ubetinget at der investeres i opgraderinger af vejnettet
Hans Kristian Skibby (DF)

Dansk Folkeparti vil præge forhandlingerne med et ønske om at styrke privattransport, godskørsel og mobiliteten i alle egne af landet. Det skal være muligt at bo på landet og arbejde i byerne, og det kræver ubetinget at der investeres i opgraderinger af vejnettet.

DF har en ambition om som minimum at få taget endelig beslutning om de vejprojekter, der blot mangler anlægslove og finansiering for at kunne realiseres. Det drejer sig eksempelvis om projekter som Frederikssunds- og Hillerødmotorvejene, den tredje Limfjordsforbindelse, Næstved-Rønnede-motorvejen og et tredje motorvejsspor over Fyn og også fra Randers til Vejle.

Dernæst kommer en stribe projekter med et længere tidsperspektiv, hvor blandt andet en ny motorvej mellem Ringsted og Roskilde og en tunnelforbindelse mellem Als og Fyn er på ønskesedlen.

På banesiden har Dansk Folkeparti et ønske om et hæve tilgængeligheden (flere togstop og trinbrætsløsninger), handicapforhold og serviceniveauet. Det er nødvendigt, at stationerne er rene, at der er adgang til WC, og at det er muligt at sidde med tag over hovedet i kulde regn og blæst. Hvis danskerne igen skal vælge toget til, skal servicen løftes.

Dansk Folkeparti mener, at Togfondens timemodel er ulogisk og kan ikke bakke op om nye togstrækninger over Vejle Fjord og en ny togforbindelse via Solbjerg som samlet runder en anlægsinvestering på over 10 milliarder kr. Men nu går forhandlingerne i gang, og DF forhandler gerne om en god bred aftale.