85 millioner seere kigger på Silkeborg

Silkeborg er fra i dag og 8 dage frem vært ved VM. Den passionerede curling-nybegynder Brian Lund fra Silkeborg har oplevet, hvad curling betyder i Canada

16. marts 2019, 10.59

Brian Lund har oplevet, hvor meget curling betyder i Canada, hvor han har opholdt sig i tre år, inden han flyttede til Silkeborg. I denne uge står han for sikkerheden omkring VM sammen med Naja Zethsen, der var med til at starte Silkeborgs curling klub. Foto: Jakob Stigsen Andersen

SILKEBORG I de seneste par dage har 15 tv-stationer fra hele verden haft travlt med at stille udstyr og kameraer op i Silkeborg Sportscenter. De skal følge curlingkvindernes VM tæt, så 85 millioner seere verden over kan juble over den sport, der ikke har mange følgere i Danmark.

DR har ikke prioriteret at sende et tv-hold, men landinspektør Brian Lund, der flyttede til Silkeborg efter et tre-årigt ophold i Canada for et år siden, kan fortælle, hvordan curling samler hele byer i den vintersportsglade nation.

- Hvor man herhjemme kan finde på at arrangerer fyraftens-bowling, så er det curling, man spiller efter arbejdstid i Canada. Det er en stor sport, næsten på højde med ishockey, og det er mange steder nemmere at komme til at spille curling end fodbold, siger han.

Specielt om vinteren er det curling, de kaster sig over. Fordi spillet er mere taktisk præget end reelt fysisk, så kan man spille på tværs af generationer og køn. Derfor spiller familier mod hinanden, børnene mod de voksne, og weekenderne bliver brugt til at tage til turneringer.

Læs også
VM-mester hjem som frivillig på sin gamle hjemmebane
+Abonnement

Asien går hele vejen...