Dagens coronastatus: Smittetal topper i Silkeborg Kommune

Det seneste døgn er 15 nye konstateret smittet med coronavirus. Silkeborg Kommune har ikke før været så langt over myndighedernes bekymringsgrænse som nu

17. oktober 2020, 14.27

SILKEBORG - Vi har desværre også i det seneste døgn et højt smittetal i Silkeborg Kommune. Det er meget bekymrende, og vi opfordrer til, at man følger sundhedsmyndighedernes restriktioner og anbefalinger.

Sådan lyder det lørdag eftermiddag fra Silkeborg Kommunes kommunikationschef Hans Mogensen.

Det er meget bekymrende

Hans Mogensen, kommunikationschef i Silkeborg Kommune

De nyeste tal fra Statens Serum Institut viser, at der i det seneste døgn er konstateret 15 nye smittede med coronavirus i kommunen. Det er fire flere end fredag.

De seneste syv dage er i alt 80 nye konstateret smittet i kommunen.

Målt pr. 100.000 indbyggere svarer det til, at der har været 85 nye smittetilfælde i den seneste uge. Det er det hidtil højeste antal smittede i kommunen opgjort over 7 dage.

Plejehjemsansat smittet

Blandt de smittede er en medarbejder på Marienlund Plejecenter i Silkeborg, oplyser Hans Mogensen.

- Alle beboere og medarbejdere, som vurderes at have været i tæt kontakt med den smittede, bliver nu testet. Medarbejderne på plejecentret har skærpet den i forvejen særlige opmærksomhed på god hygiejne og begrænser i videst muligt omfang at gå på tværs af lejligheder, ligesom alle besøgende opfordres til at gennemføre besøget udendørs. Borgere, pårørende og medarbejdere er informeret, oplyser kommunikationschefen.

I forvejen har Silkeborg Kommune siden august systematisk og regelmæssigt testet alle medarbejdere på plejecentre og i hjemmeplejen for at undgå smittespredning til sårbare borgere.

I øjeblikket coronatestes medarbejderne i kommunen hver 14. dag.

Regeringen og Kommunernes Landsforening aftalte 30. juni, at medarbejdere på plejehjem og i hjemmeplejen skal testes systematisk for coronavirus.

I kommuner, hvor smittetallet er under myndighedernes bekymringsgrænse på 20 smittede pr. 100.000 indbyggere opgjort for den seneste uge, bliver medarbejderne testet hver 6. uge. Når antallet af smittede er på den forkerte side af bekymringsgrænsen bliver medarbejderne testet hver 14. dag.

Læs også
Dagens smittetal: 11 nye er smittet med corona