Vild med dans varsler store ændringer

Der bliver færre konkurrenter at baske af banen i den 19. udgave af "Vild med dans". Over for Ekstra Bladet kalder TV 2-redaktør det en optimering.

Udgivet:10. august 2022, 14.18

Læsetid:2 minutter

I den seneste sæson skulle sangeren Jimilian og partner Asta Björk forbi 11 andre par, inden de kunne lade sig kåre som vindere af "Vild med dans" anno 2021. (Arkivfoto).

/ Ritzau /

KØBENHAVN "Vild med dans" valser traditionen tro over skærmen til efteråret.

Men den 19. udgave af dansedysten bliver anderledes.

Kun 10 par vil stille til start denne sæson. Ofte er der 12 par med.

Det skyldes en blanding af praktik og indhold, forklarer TV 2's redaktør Thomas Richardt Strøbech til Ekstra Bladet.

- Dels kan man vel kalde det en optimering af sæsonen med færre midterprogrammer og dermed forhåbentlig flere must see-afgørelser og et mere overskueligt cast fra starten, siger han til avisen.

Det betyder, at der ikke har været plads til den professionelle danser Mille Funk. Det bekræfter den 31-årige danserinde i et opslag på Instagram.

Mille Funk debuterede på dansegulvet i 12. sæson af "Vild med dans" tilbage i 2015.

Hun har blandt andet danset med politiker Rasmus Jarlov, tidligere bokser Mikkel Kessler og skuespiller Esben Dalgaard, som hun har nået sin bedste placering, en tredjeplads, med tilbage i sæson 15 i 2018.

Selv om hun ikke har danset sig til tops i "Vild med dans", har Mille Funk fået den største sejr af alle. Hun er nemlig blevet kærester med sin dansepartner fra sæson 13, skuespiller Matias Käki Jørgensen.

Heller ikke den dobbelte Vild med dans-vinder Mads Vad er med i år. Det skyldes blandt andet praktiske omstændigheder, oplyser han på Instagram.

Ved dommerbordet vil der igen være fem par kyndige øjne til at vurdere, om de kendte nydansere sætter hæl og tå korrekt.

Dommer-veteranerne Anne Laxholm, Jens Werner og Nikolaj Hübbe tager endnu en tørn, og det samme gør Marianne Eihilt i det, der bliver hendes fjerde sæson. Hun blev hyret ind, da Britt Bendixen var sygemeldt i sæson 16 i 2019.

Britt Bendixen lod sig pensionere bag dommerbordet sidste sæson, da sangeren Jimilian vandt "Vild med dans" med makker Asta Björk.

Ind kommer i stedet Sonny Fredie Pedersen.

19. sæson af "Vild med dans" får premiere på TV 2 den 9. september klokken 20.

/ritzau/

Indlæser debat