Et ja på grund af Putin

Udgivet:25. maj 2022, 11.14

Læsetid:1 minut

Erik Markvad Jørgensen Slagballevej 5 Vinding

AFSTEMNING Da Rusland, for tre måneder angreb Ukraine, havde Putin næppe forventet at Finland og Sverige, herefter ville søge om medlemskab af Nato. Putin er i gang med at forandre verden, og derfor reagere vores nordiske naboer, de ændrer kurs. Danmark sagde i 1992 nej til ændringen af EU’s grundlov. Året efter vedtog et flertal de fire danske EU-forbehold til EU-traktaten: Et nej til EU-statsborgerskab, EU-mønten, samarbejde på retspolitik samt samarbejde om forsvars- og sikkerhedspolitik.

Jeg stemte nej til at ophæve vores forbehold til mønten og ja til samarbejdet om retspolitik. Når jeg stemmer ja til EU-samarbejde om forsvar- og sikkerhedspolitik er det Putins skyld.

For mig er det ingen katastrofe hvis det den 1. juni bliver et nej. Men jeg synes, det er et forkert signal at sende til de andre lande i Europa, at vi ikke ønsker at deltage i det samarbejde de øvrige lande udvikler. Et samarbejde med de 26 andre EU-lande er et mellemstatsligt samarbejde, hvor det alene er det danske Folketing som beslutter, hvor langt vi skal/vil gå i samarbejdet.

Indlæser debat