Leder: Blær jer, mens I kan

2. december 2020, 12.24

Foto: Jakob Stigsen Andersen

Overskriften er tyvstjålet fra en gammel kollega. Nu var han en fræk baggårdskat fra hovedstadsområdet, så det, han i virkeligheden mente, var: Husk nu at nyde øjeblikkene efter en god præstation, og tillad jer selv at være stolte.

Det er præcist det, der skal være hovedbudskabet til beboere, ildsjæle, boligforeninger, organisationer og Silkeborg Kommune på dagen for den gode nyhed om, at de store boligområder Lupinvej og Resedavej ikke længere figurerer på regeringens ghettoliste.

De mange hjem for hundredevis af borgere i Silkeborg-bydelen Alderslyst har ellers i et par år haft ophold på den lidet flatterende liste. En liste, som placerede mennesker i en skammekrog, og som betød et hak i stoltheden og en ridse i selvbilledet for silkeborgenserne. For det var jo ikke sådan, vi opfattede blokkene nord for Langsøen. Nok var der en tid problemer med brand i containere og uro i varme sommernætter. Men det var jo ikke hverken Aarhus Vest, Vollsmose eller Nørrebro med banderelaterede skyderier.

Så nu fortsætter bestræbelserne på blandt andet at få endnu flere i arbejde og at sørge for en mangesidet beboer-sammensætning, hvor uddannelsesniveauet kontinuerligt højnes

Hans Krabbe i Lederen

Men det er fortid. For en stund, i alt fald. Og forhåbentlig for altid. For på den nye ghettoliste, baseret på data og informationer fra 2019, glimrer Lupinvej og Resedavej med deres fravær.

Og heldigvis for det.

Den glædelige udvikling er summen af indsatsen fra mange gode kræfter. Boligforeningerne AB og AAB tog sagen alvorligt, kommunen gjorde en indsats for at få flere i arbejde, de frivillige, stærke stemmer i området greb depechen. Og ikke mindst engagerede helt almindelige mennesker fra opgangene sig i, at det dælme skulle være løgn med den ghettolisten. Og truslen om noget endnu værre, hvis ikke området rettede sig.

Derfor kan alle involverede i dag roligt glæde sig over en stor julegave på forhånd, gerne nyde en lille forfriskning og se hinanden i øjnene og sige: Vi gjorde det! Men undlad venligst knusene. Der er jo noget i luften, vi skal passe på lige nu.

Så ...

Blær jer, mens I kan.

Men som borgmester Steen Vindum (V) så fint formulerer det i dagens avis, så stopper arbejdet ikke her. Tværtimod er det måske først lige begyndt.

- I dag har vi armene oppe over hovedet, fordi vi er glade og stolte, men i morgen fortsætter vi det gode arbejde. Det skal ikke slutte her.

Læs også
Bydel i Silkeborg er væk fra ghettolisten

Så nu fortsætter bestræbelserne på blandt andet at få endnu flere i arbejde og at sørge for en mangesidet beboer-sammensætning, hvor uddannelsesniveauet kontinuerligt højnes.

For der er lister, vi bare ikke vil være på: Ventelister, observationslister, tabslister, inventarlister.

Og især da ghettolister.

Tillykke til Lupinvej og Resedavej!