Bjarne Høstrup og Martin Larsen - barndomsvenner og forretningspartnere

Gazelle-firmaet Onsite Møbelservice ApS i Silkeborg betjener kunderne med service og reparationer af dine møbler

Udgivet:31. januar 2023, 09.42

Læsetid:6 minutter

Sammen driver Martin Larsen, til venstre, og Bjarne Høstrup Onsite Møbelservice ApS i Silkeborg. Derudover er makkerparret barndomsvenner fra Kragelund.

Jakob Munk Schmidt
Journalist| jams@midtjyllandsavis.dk
Martin Ballund
Fotograf| ballund@midtjyllandsavis.dk

2 måneder siden

Som forretningspartnere er det vigtigt at kende hinanden - også på det menneskelige plan.

Bjarne Høstrup og Martin Larsen er barndomsvenner fra Kragelund, og i 2018 fik de firma sammen i Silkeborg.

Bjarne og Martin kender hinanden rigtig godt og ejer sammen Onsite Møbelservice ApS med 50 procent til hver. Samarbejdet går strålende, selv om det ikke umiddelbart lå i kortene, at de skulle være kompagnoner.

Bjarne Høstrup er speditøruddannet og har erhvervskarriere bag sig med blandt andet virksomheden Costpartner i Silkeborg.

Martin Larsen gik i en anden retning - håndværkervejen og blev møbelsnedker. I mange år beskæftigede han sig med møbel-montage, et arbejde, han rigtigt godt kunne lide.

2023 er året, hvor de to mænd står over for at runde et af livets skarpe hjørner.

Bjarne Høstrup og Martin Larsen kom begge til verden i 1973, og barndomsvennerne har bevaret deres venskab fra tiden på Kragelund Skole, hvor de gik i klasse sammen fra 0.-7. klasse.

I ottende klasse skulle Bjarne på efterskole, så her sluttede det for den dels vedkommende.

Men den nære relation blev opretholdt, efter at Bjarne senere kom til Virklund og Martin til Silkeborg, hvor han bor med sin familie i midtbyen.

Montør-opgaver

Martin Larsens læreplads som møbelsnedker var hjemme i Kragelund hos Jørgen Hansen, indehaver af det daværende JH Møbler.

På skolefotoet fra Kragelund er det - øverst fra venstre - Martin og Bjarne som nummer to og tre i rækken. Privatfoto

Senere erfarede han, at det var montøropgaverne, han brændte for.

Det var en stor tilfredsstillelse for Martin Larsen at aflevere den færdige løsning med indretning ude hos kunden.

- Jeg kom til Kontorforsyningen Silkeborg, hvor jeg lavede kontorer og banker med ophængning af væg-reoler, montering af skriveborde og lignende, fortæller Martin Larsen.

Senere skiftede han til Idémøbler-kæden. Det nuværende Ilva.

- Her var vi fem montører i Danmark, som udførte reklamations-behandlinger. Efter nogle måneder fik jeg ansvar for montageafdelingen.

Efterfølgende valgte Idémøbler at udlicitere reklamationsservice-opgaverne eksternt, når en kunde opdagede et mærke i møbel-foret eller syntes, at sengen var for blød,

Martin Larsen fortsatte inden for branchen, og for fem-seks år siden udviklede tingene sig i en retning, hvor det gav mening for ham at begynde for sig selv med eget firma.

- Bjarne havde presset mig i fem år - mindst. »Gør det dog«, sagde han. Men på en måde havde jeg det jo godt, hvor jeg var ansat. Derfor blev det ikke rigtig til noget. Men en dag holdt jeg alligevel bilen ind til siden.

Nu er det nu

- Så ringede jeg til Bjarne og sagde til ham, at jeg skulle i gang med at lave noget nyt. Han sagde: Nu er det nu. Og så det gik hurtigt, Bjarne sagde til mig, at jeg skulle sige op i mit daværende job, så det måtte jeg gøre, fortæller Martin Larsen.

I fred og fordragelighed tog han afsked med arbejdsgiveren.

- Vi havde nul kunder fra starten, så lige efter nytår i januar 2018 satte vi os ned og sagde til hinanden: Hvad gør vi, hvem skal vi prøve at ringe til?, fortæller Martin.

Valget faldt på møbel-kæden My Home, hvor han kendte en af medarbejderne.

- De ville gerne tage et møde med Bjarne og jeg fire dage senere. De sagde: Vi kender dig, Martin, så jer vil vi gerne bruge. Så var vi i gang.

I dag, fem år senere har Onsite Møbelservice udviklet sig til møbelservicefirma, som dækker hele Danmark og nu også den sydlige del af Sverige.

- Er syningen gået i lædersofaen, så klarer vi det. Andre gange rykker vi ud for at slibe et bord eller reparere et hak i trægulvet. For kunden er det hurtigere at få repareret i forhold til, at de skal vente på at få en ny sofa ved reklamationssagen. Det kan være, at man ikke kan få den nye elevationsseng til at virke. Måske er fjernbetjeningen ikke kodet rigtigt, og så hjælper vi med at kode om, forklarer Martin Larsen.

- Syn og skøn-besigtigelser har vi også meget af, og ved de fleste servicebesøg løser vi opgaven på under en time, tilføjer han.

Foruden My Home samarbejder Silkeborg-firmaet i dag med møbelhandlere som Ilva, Senge Specialisten, Bedre Nætter, FDB Møbler, Ingvard Christensen og Møbelkompagniet.

Også fabrikker hyrer Onsite Møbelservice, når der skal ydes reklamationsservice hjemme hos kunden.

- Ilvas største sofaproducent ligger i Litauen. De er også koblet på vores system, og booker os via Ilvas kundeservice, forklarer Bjarne Høstrup.

Udover stifterne er i dag tre ansatte, som betjener henholdsvis Sjælland, Nordjylland og Sønderjylland med servicebilerne. Derudover kører Martin Larsen ud til kunderne fra Silkeborg.

Bjarne skulle med

Bjarne Høstrup medgiver, at han ikke skal i gang med at reparere møbler.

- Martin har DNA’et til at være selvstændig, og for mig er det bare super fedt, at jeg har haft muligheden for at hjælpe ham i gang med at opfylde hans ønske om at være selvstændig. Det har jeg gjort med min erfaring andre steder fra med at starte virksomhed op. Jeg aner intet om at reparere møbler, som selvfølgelig er det allervigtigste, siger Bjarne Høstrup.

Han er taknemmelig for samarbejdet med sin barndomsven, og taknemmeligheden går begge veje.

- Fra starten spurgte Bjarne alene, om han skulle hjælpe mig i gang. Men jeg syntes, at han skulle med i firmaet. Det giver noget, at vi kommer fra to forskellige verdener, som vi smelter sammen og byder ind med alle mulige forskellige idéer. Vi kommer med noget forskelligt, og jeg tror helt sikkert, at det er derfor, vi er nået så langt på fem år. Det er noget andet, end hvis det var to speditører eller to håndværkere, der lavede noget sammen, fastslår Martin Larsen.

- Som barndomsvenner kan vi sige alt til hinanden. Vi kan også sige: Hold nu kæft, jeg gider ikke høre mere på dig, det kommer ikke til at ske.

Bjarne er enig.

- Martin kender mine styrker og svagheder. Han kan blive pisse irriteret på mig og synes, at jeg er et fjols. Men han kan også sige pyt - og det samme den anden vej rundt. Det, gammelt venskab kan, er, at man har 100 procent tillid til hinanden.

- I forretningsverdenen sker det, at partnere snyder hinanden. Martin kan tilgive mig, hvis jeg dummer mig, og han ved, at jeg ikke har gjort det med vilje, siger Bjarne.

- Jeg er nået frem til, at man ikke skal rode sig ind i noget, man ikke har forstand på, hvis det er sammen med mennesker, du ikke kender. Hvis ikke du kender din samarbejdspartner, skal du have forstand på det. I det her tilfælde er det ikke noget, jeg har forstand på. Men jeg har fuldstændig roen i det ved, at det er med Martin. Han har de rigtige værdier og ligger søvnløs om natten, hvis ikke han er i stand til at overholde en aftale, fortæller Bjarne Høstrup.

Service og ordentlighed er nøgleord for møbelsnedker-uddannede Martin Larsen, når han kommer rundt til danske forbrugere, som har problemer med deres møbler.
Onsite Møbelservice rykker også ud til møbelforretninger, når de bliver tilkaldt. Privatfoto

Indlæser debat