Midtjyske Meninger: Det er en hår(d) tid

22. juli 2020, 12.26

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Avisen beskæftiger sig i denne tid med kropsudsmykning. Ja det er sikkert hårdt at være journalist, som skal finde nyheder, eller hvad man nu skal kalde det, hver eneste dag, når der absolut intet er at skrive om.

Forleden handlede det om tatoveringer. Det er for mig noget mere sprælsk end som nu, hvor det handler om langt hår til mænd. Det er jo ikke godt nogen af delene, men det med hår, det kan da laves om, når eller hvis man skulle fortryde. Tatoveringer kan ikke helt fjernes, hvis man fortryder, men det har man jo så selv valgt. Jeg forstår det bare ikke, men der er så meget, jeg ikke forstår.

Som nu mænd med langt hår. Langt hår kræver virkelig pasning og pleje, ikke kun for mænd, men også for kvinder. Næsten alle unge piger i dag har langt hår. Det er faktisk sådan, at jeg kigger lidt ekstra på de få unge, der har kort hår. Det gør jeg, fordi jeg synes, det ser rigtig godt og kvikt ud.

Jeg kigger også lidt, når aldrende, også meget aldrende kvinder, lader deres hår være langt og hænge, som de unge piger har det. Det gør ingen ældre yngre.

Med hensyn til frisure, kan man aldrig generalisere, vi mennesker er så forskellige, og det er meget forskelligt, hvad den enkelte kan bære.

Jeg kan nu godt lide, at man på håret kan se, om det er en mand eller en kvinde, så jeg er ikke den store tilhænger af langt hår til mænd. Jeg synes til gengæld, at det er rigtig godt, hvis der findes mænd med hår på brystet, ikke mindst i overført betydning, men det er jo noget helt andet.

Når mænd har langt hår, så tror jeg det dækker over noget andet. Ønsker man at gøre modstand mod barndommen, er man blevet mobbet i skolen, trænger man til at blive set eller noget helt andet?

De adspurgte siger, at det har noget med identitet at gøre, altså har man brug for noget andet end det mere almindelige. Folk skal naturligvis selv bestemme, hvordan de vil se ud, og det kan være de bedste, klogeste og rareste mennesker, men det sender for mig trods alt et signal.

Jeg synes også, at det er uhygiejnisk med lange hår over alt. Og ligesom når man har hund, så skal støvsugeren bruges noget oftere, end hvis man ikke har.