Pressechefen fra Silkeborg slår et slag for idræt, sundhed og trivsel

Majbritt Lykke Andersen, der stammer fra Silkeborg, er pressechef i DGI

25. november 2021, 11.30

I sit arbejde for DGI skiver Majbritt Lykke Andersen blandt andet artikler om børn og unge og vigtigheden af de stærke lokale fællesskaber, der er i en idrætsforening. Foto: Jens Astrup, DGI

FØDSELSDAG: Nyhederne om danskernes hverdag i en idrætsforening er mange. Og det kræver sin Majbritt at være bindeled mellem medierne og en af landets største civilsamfundsorganisationer. Med 14 landsdelsforeninger og flere end 6.600 idrætsforeninger, der er rammen for motion og bevægelse for over 1,6 millioner danskere.

Torsdag den 25. november fylder DGI’s pressechef, Majbritt Lykke Andersen, 50 år.

Hun er vokset op i Silkeborg, har gået på Silkeborg Amtsgymnasium og senere uddannet som journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Hun har en fortid på Ritzau og Danmarks Radio, før hun i 2007 kom til DGI’s landskontor i Vingsted ved Vejle.

Det er Majbritt Lykke Andersen, der i et tæt samarbejde med kollegaer landet over kender de gode eksempler på historier om danskernes sundhed, børns trivsel, om folkeoplysning, nytænkende idrætsforeninger og lokalt demokrati. Med nærvær, men også blik for en større samfundssammenhæng.

Rollen som pressechef udfylder hun til daglig i et tæt samarbejde med DGI’s landsformand og administrative ledelse.

- Det er i høj grad Majbritts fortjeneste, at DGI i dag står mere synlig i offentligheden. Ikke kun i tv og i avisspalterne, men i ligeså høj grad på de sociale medier, hvor Majbritt har stået i spidsen for at styrke DGI’s politiske kommunikation, siger Rasmus Larsen Lindblom, chef for Politik & Presse i DGI.

Næste store opgave ligger i Svendborg. Til sommer er det 3. gang, at Majbritt med fast hånd har styr på medieaftaler, når hundrede af journalister dækker DGI Landsstævne i Svendborg. Alle dele af Danmark skal helst have en god historie hjem fra Danmarks største idrætsfestival med flere end 25.000 deltagere.

Majbritt Lykke Andersen bor i dag i Egå ved Aarhus med sin mand og to drenge. MTL

Indlæser debat