Er nyt Museum Jorn i midtbyen et fatamorgana?

Udgivet:22. november 2022, 10.59

Læsetid:2 minutter

Af Robert Thompson Bestyrelsesmedlem i Museum Jorns venneforening

MUSEUM Fint læserbrev af Inger Christensen i Midtjyllands Avis i sidste uge og dejligt at få lidt åben debat om, hvorvidt vi skal have et nyt Museum Jorn i midtbyen eller bevare og udbygge det fantastiske Museum Jorn, vi har ved Gudenå.

Det er også godt, at du konfronterer byrådet i at få konfirmeret eller afvist deres støtte til et nyt museum. De byrådsmedlemmer jeg har talt med siger til mig, at et nyt museum ikke bliver til noget, delvis på grund af de stor årlige driftsomkostninger, der medfølger, samt omkostninger til byggemodning, nye veje og så videre.

Mit ønske er delvist at få en afklaring på, om vi spilder tid med drømmen om et nyt museum - indtil nu 12 år - eller om det er et fatamorgana, hvor kræfterne er bedre brugt på noget opnåeligt?

Forresten, de argumenter du og Jakob Thage bruger om at vi skal havde et nyt museum i midtbyen, som skal hjælpe de lokale erhvervsdrivende, er det rene propaganda. Et Jorn-kunstmuseum er efter min mening ikke noget, som skal bruges som en reklamesøjle for kosmetik eller dagligvarer. Hvis vi vil det, kunne vi bare flytte værkerne ind i alle butikker i byen. Folk der vil på Museum Jorn skal nok finde både veje til det nuværende museum og vejen ind til byen før eller efter museumsbesøget.

Hvad Asger Jorn vil, er nok ikke muligt helt at fastslå, men da han forærede sit kunstsamling til Silkeborg, insisterede han på to ting: Et, at museet ikke skulle bruge hans navn i museets navn og to, at hans samling ikke skulle udstilles eller blandes med andre værker.

Begge Jorns ønsker har Jakob Thage og bestyrelsen tilsidesat, men det er en anden snak til en anden gode gang. Kom gerne med mere debat. Indtil videre er alle kommentarer til mit tidligere indlæg i avisen positive over for min holdning. Ja, pøblen siger nej tak til et nyt museum til en milliard kroner og henviser til AROS, som ligger lige rundt om hjørnet.

Ja, vi er, »two dollars short and two years too late!«

Indlæser debat