Smukfest 2020 er aflyst - billetter kan refunderes eller flyttes til næste år

Efter dagens krisemøde i festivalledelsen meddeler Smukfest nu, at årets festival er aflyst

7. april 2020, 16.06

- På vegne af hele vores organisation vil jeg gerne sige stor tak for den opbakning, vi har mødt siden udmeldingen i går. En særlig tak til vores trofaste gæster, der på forhånd havde købt billetterne til årets festival – og til vores mere end 15.000 medhjælpere, der hvert år er hele udgangspunktet for, at Smukfest kan blive til virkelighed. Kærlighed opbygget igennem mange år er meget mærkbar lige nu, og det betyder utroligt meget for os her i Skanderborg, siger festivalens talsmand, Poul Martin Bonde ovenpå dagens triste nyhed om, at Smukfest 2020 er aflyst.

- - - DER - Smukfest 2020 aflyses. Den overskrift troede vi aldrig skulle skrives, og det er med stor sorg, at vi gør det.

Sådan indleder Smukfest den pressemeddelelse, som netop er sendt ud fra centralt hold.

Smukfest tager naturligvis regeringens og myndighedernes forbud mod store arrangementer frem til udgangen af august alvorligt og aflyser årets festival. Vi har drøftet, om vi på nogen forsvarlig måde kunne flytte Smukfest til senere på året, men det er ikke muligt. Vores arrangement er så komplekst og involverer så mange mennesker, at det ikke vurderes realistisk, skriver festivalen.

Smukfest retter sig selvfølgelig efter myndighedernes forbud – og i denne situation er der ikke andet at gøre, end at aflyse dette års festival. Det er ufatteligt trist, at det bliver sådan, ikke bare for arrangementet i sig selv, men også for de mange klubber og organisationer, der baserer en del af deres økonomi på at arbejde for Smukfest. Aflysningen rammer også vores gode samarbejdspartnere fra erhvervslivet og alle de musikere, lyd- og lysfolk, der i forvejen er hårdt pressede af hele Covid-situationen. Endelig vil det selvfølgelig også kunne mærkes i Skanderborg, der må undvære områdets største fest- og kulturevent i år, siger formanden for Skanderborg Festivalklub Poul Martin Bonde.

Flyttes eller refunderes

Partoutarmbånd til årets festival har været udsolgt længe. Det samme gælder endagsarmbåndene. Smukfest var med en udvidet bøgescene og et ombygget område foran hovesdscenen klar til at tage imod 55.000 gæster dagligt i løbet af den otte dage lange festival. Nu er festivalen aflyst, men hvad betyder det for alle dem, der har købt billet til årets festival?

Til dem har vi en vigtig besked: Alle med armbånd og/eller boformer købt via Smukshop.dk kan overføre til Smukfest 2021. Det vil være en god støtte for festivalen, lyder det fra festivalen.

er også mulghed for at få refunderet sine billetter og køb af boformer.

Hvordan det nærmere bestemt kommer til at foregå, vil alle få besked om direkte i løbet af de kommende uger. Vi appellerer til forståelse og arbejdsro i de næste par uger, hvor Smukfests sekretariat har travlt med at håndtere aflysningen i praksis. Det har vi aldrig prøvet før, og vi håber kun at skulle øve os denne ene gang i festivalhistorien, siger Poul Martin Bonde.