Haltilskud og små samfund

Udgivet:15. september 2023, 10.35

Læsetid:1 minut

Arena Midt i Kjellerup. Foto: Martin Ballund

Af Christian Schiellerup Funch Formand Blicheregnens Venstrevælgerforening

HALTILSKUD Som formand for en vælgerforening, der dækker Sjørslev og Thornings geografi, er jeg helt bevidst om, hvor vigtige hallerne begge steder er for lokalsamfundet, og for det samspil der begge steder også er med skolerne i begge byer. Derfor ærgrer det mig naturligvis, at formanden for kultur-, fritids-, outdoor- og idrætsudvalget, Johan Brødsgaard, har trukket en af sine gamle travere om at beskære de selvejende haller op af skuffen, længe før den gamle aftale udløber.

Men hvad der for alvor kan vække min harme er, at jeg i Midtjyllands Avis 12. september skal læse, at Johan Brødsgaard fralægger sig sit politiske ansvar og i en artikel om Arena Midt henviser til, at det er kommunens økonomiafdeling, der afgør tilskuddets størrelse, og i den efterfølgende artikel henviser til, at det er Ankestyrelsen, der ikke muliggør en fordeling af de sparede 1.200.000 kr. hallerne imellem.

Stå ved dit ansvar, Johan Brøds-gaard! Først og fremmest kunne du jo undgå at rode dig ud i denne udfordring ved at lade din sag ligge i skuffen, til den 10-årige aftale udløber.

Men når nu du har taget den op, kunne du jo også vælge at glæde dig over, at der i dit udvalg er fremlagt modeller, som tilgodeser alle hallerne, og hvor der ikke skal tages noget retur fra dem, der allerede er blevet stillet et større tilskud i udsigt, men hvor de tiloversblevne 1,2 millioner kroner fordeles fair mellem de tre nordlige haller.

Du har jo udtalt til avisen i samme artikel, at du ikke har et bud på, hvor de ellers skal bruges.

Indlæser debat